Japon mühendis açıkladı! Bazı ilçelerde sorun olmaz!

Japon mühendis açıkladı! Bazı ilçelerde sorun olmaz!

Kahramanmaraş depreminin ardından gözler yine beklenen büyük İstanbul depremine çevrildi. Ülkemizdeki uzmanların yanı sıra, Japon mühendislerden de beklenen İstanbul depremine dair çarpıcı açıklamalar geldi.

Yaklaşık olarak otuz iki senedir ülkemizde deprem ile ilgili çalışmalar yapan Japon İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, beklenen büyük İstanbul depremine dair bazı açıklamalarda bulundu. Japon inşaat mühendisi tarafından yapılan açıklamalar, uzun zamandır bilinen gerçeklerin değişmesine neden oldu.

Japon İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, İstanbul için beklenen 7,5 büyüklüğündeki tahmini depremin bazı ilçelerde büyük problemlere yol açmayacağını ifade etti. Japon İnşaat Mühendisi Yoskinori Moriwaki, yaşanan Kahramanmaraş depreminin ardından bazı açıklamalarda bulundu. Japon İnşaat Mühendisi Yoskinori Moriwaki, ülkemizdeki fay hatları ile ilgili bilgiler paylaştı.

BİRİNCİ VE İKİNCİ KÖPRÜLER GÜÇLENDİRİLDİ

kapak-145239.webp

TV100 ekranlarında Ece Üner’in programına konuk olan Japon İnşaat Mühendisi Yoskinori Moriwaki şu ifadeleri kullandı; ‘’İstanbul'da 1. ve 2. köprüde güçlendirmeler yapıldı. Aynı şekilde Mecidiyeköy'deki ana viyadük de güçlendirildi. İstanbul'un bazı ilçelerinde de Japon bilim insanları aracılığı ile güçlendirmeler yapıldı.’’ Aynı zamanda Japon İnşaat Mühendisi Yoskinori Moriwaki, İstanbul’da bazı ilçelerde de güçlendirme çalışmalarının yapıldığını ifade etti.

‘JAPONLAR BİLİMSEL OLARAK BU KONUDA YARDIM YAPTI’

Japon İnşaat Mühendisi Yoskinori Moriwaki yaptığı açıklamalara şu şekilde devam etti; ‘’Beşiktaş, Sarıyer, Ataşehir bu ilçeler güçlendirildi. Japonlar bilimsel olarak bu konuda yardım yaptı. Marmara Bölgesi genelinde deprem bekleniyor ama güçlendirme yapılan yerlerde hasar beklendiği kadar kötü olmayacak. Depremin şiddeti 7.5 olsa bile güçlendirme yapılan Ataşehir, Şişli, Mecidiyeköy, Sarıyer, Beşiktaş gibi bölgelerde problem olacağını düşünmüyoruz.’’ Japon inşaat mühendisi aynı zamanda, Yalova merkezinin sahil ilçesi olan Çınarcık ve Bursa’nın ise, riskli olduğunu belirtti.

‘MUŞ VE BİTLİS’TEN SONRA MARMARA DEPREMİ BEKLENİYOR’

Japon inşaat mühendisi yaptığı açıklamalarda beklenen İstanbul depreminin Muş ve Bitlis’te meydana gelecek depremlerden sonra meydana geleceğini ifade etti. Mühendis açıklamalarında; ‘’Bingöl'den batıya uzanan fay hattında da var. Muş, Bitlis, Van... 2011'de Van'dan sonraki fay hattı kırıldı. Muş, Bitlis tarafında da deprem bekleniyor. Sonra da Marmara Depremi bekleniyor. İzmir'deki fay hattı geçtiğimiz depremde kırıldı. İzmir'de yoğun bir deprem beklemiyoruz. Deprem geliyorsa da etkisinin düşük olacağını düşünüyoruz.’’