Jean Asselborn: Türkiye'ye daha fazla mali destek verilsin

Jean Asselborn: Türkiye'ye daha fazla mali destek verilsin

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, yaklaşık 3,5 milyon Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye'ye sığınmacı krizinin önüne geçilmesi için ek mali destek verilmesi gerektiğini söyledi.

 

Neue Osnabrücker Zeitung gazetesine konuşan Asselborn, "Türkiye, 3,5 milyon Suriyeli sığınmacıyla çok ağır bir yükü omuzluyor. Bunun için desteğe ihtiyacı olduğu bence çok açık. Bu nedenle AB, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçlarının karşılanması için ek mali destek güvencesi vermek zorunda" diye konuştu.

Sağlanacak ek mali desteğin Suriyeli sığınmacılar için harcanacağına dikkati çeken Lüksemburg Dışişleri Bakanı, "Para Erdoğan'a ya da hükümetten herhangi birine verilmeyecek. Bilakis örneğin mülteci çocuklarının okula gidebilmeleri ve bu insanların tedavileri için kullanılacak" dedi.

AB'nin sığınmacıların ihtiyaçları için kullanılmak üzere Türkiye'ye yaptığı ödeme miktarı yıl sonu itibarıyla 6 milyar euroyu bulmuş olacak.

Miçotakis de benzer çağrı yapmıştı 

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye'den Avrupa'ya geçen mültecilerin sayısının azaltılması için, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye daha fazla maddi yardımda bulunması gerektiğini söyledi.