Kahramanmaraş depremi tokat gibi çarptı! O ilde fay hattının üzerinde bulunan yüzlerce bina yıkılacak!

Kahramanmaraş depremi tokat gibi çarptı! O ilde fay hattının üzerinde bulunan yüzlerce bina yıkılacak!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu herkese acı bir şekilde hatırlatması ile birlikte o il için de tedbir alınmaya başlandı. İşte ayrıntılar…

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 11 ili birden etkileyen deprem felaketinin ardından Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeği bir kere daha gün yüzüne çıkmış oldu. Senelerdir uzmanların tüm uyarılarına rağmen fay hattının üzerinde yer alan birçok il için nerede ise hiçbir önlem alınmazken asrın felaketinin ardından tüm yetkililer ve vatandaşlar harekete geçti. Bu kapsamda özellikle beklenen İstanbul depremi için binaların hasar tespit çalışmalarına son sürat devam edilirken bir il için de çalışmaların başladığı öğrenildi.

Fay hattının üzerine inşa edilen binaların on binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine sebep olmasının ardından Bolu ili için de harekete geçildi. Bolu’nun bir ilçesinin fay hattının üzerinde olması, yetkililerin ivedilikle yıkım kararı almalarına neden oldu. O bölgede bulunan yüzlerce binanın yıkılacağı belirtildi.

ÇALIŞMALARA BAŞLANDI!

kahramanmaras-depremi-tokat-gibi-carpti-o-ilde-fay-hattinin-uzerinde-bulunan-yuzlerce-bina-yikilacak.png

46 bini aşkın vatandaşın hayatını kaybetmesine sebep olan Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından başta İstanbul ili olmak üzere birçok il için harekete geçildi. Öncelikli olarak illerde bulunan binalara yönelik hasar tespit çalışmaları yapılırken şimdi de Bolu ilinden yıkım kararı geldi.

Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Bolu’da da fay hatlarının olduğu biliniyordu. Bu kapsamda harekete geçen yetkililer, şehrin en büyük ilçelerinden olan Gerede ilçesi için incelemelere başladı. Fay hattının üzerinde yer alan ve 1’inci derece deprem bölgesi olduğu bilinen Gerede için kentsel dönüşüm kararı verildi.

BİNALARIN YIKIMINA BAŞLANDI!

Gerede ilçesinde yürütülen çalışmalar neticesinde 700’ün üzerinde binanın yıkılmasına karar verildi. Demirciler Mahallesi’nde bulunan binaların yıkımlarına başlanırken ilgili binalarda yaşayan vatandaşlar da şehrin Yeniçağa ve Dörtdivan ilçelerine yerleştirildi. Yıkım ve inşaat çalışmalarına hız kesmeden devam edilirken Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Allar, 350 binanın daha yıkılacağını ve tüm yıkım işlemlerinin nisan ayının sonuna kadar biteceğini ifade etti.