Kamu şeflerinin ek gösterge talebi olay oldu! 3600 ek gösterge kapsamı genişleyecek mi?

Kamu şeflerinin ek gösterge talebi olay oldu! 3600 ek gösterge kapsamı genişleyecek mi?

Ocak ayında yürürlüğe giren 3600 ek gösterge düzenlemesi, kamu şeflerinden gelen talep ile yeniden gündeme geldi. İşte kamu şeflerinin ek gösterge kapsamına ilişkin yeni talebi…

Geçtiğimiz yılın başında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın önderliğinde başlatılmış olan 3600 ek gösterge düzenleme çalışmaları, haziran ayının sonu itibari ile Meclis Genel Kurulu’ndan geçmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Kamuda statü farkını ortadan kaldırmak, maaş adaletsizliğini iyileştirmek ve memur emeklilerinin maaşlarını düzenlemek amacı ile yürütülmüş olan 3600 ek gösterge düzenlemesi ile birlikte ocak ayında maaş zammına ek olarak maaş farkı yatırılmaya başlanmıştı.

Öğretmen, din görevlileri ve daha pek çok farklı meslek grubunu içererek kapsamı genişletilen 3600 ek gösterge düzenlemesi, bugün tekrar gündeme geldi. Kamu şefleri kapsamın genişletilmesini isteyerek yeni taleplerini açıkladı.

TORBA YASADA OLMAYI TALEP ETTİLER!

kamu-seflerinin-ek-gosterge-talebi-olay-oldu-3600-ek-gosterge-kapsami-genisleyecek-mi.png

Haziran 2022 tarihinde Meclis Genel Kurulu’ndan geçerek kabul edilen 3600 ek gösterge düzenleme çalışmaları, 15 Ocak 2023 tarihinde resmen yürürlüğe girdi. Enflasyon farkına ek olarak maaş iyileştirilmesinin yapılmasını sağlayan düzenlemenin ardından bugün kamu şeflerinden yeni bir talep geldi. Seslerini duyurmak isteyen kamu şefleri, Meclis tatile girmeden önce siyasiler ile bir araya geldiler.

Seçim sebebi ile Meclis’in tatile girecek olması, kamu şeflerini harekete geçirdi. Taleplerini iletmek amacı ile Meclis’te siyasiler ile bir araya gelen kamu şefleri, 3600 ek göstergeden faydalanabilmek için düzenlemeye ek bir maddenin konulmasını talep etti. Kamu Şefleri Platformu Üyesi Ahmet Çeken, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu: “Kamu şeflerinin yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi amacı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi nezdinde grup başkan vekilleri düzeyinde görüşmelerimizi yapmış bulunmaktayız. Bizler destek talebinde bulundu. Yakın zaman içerisinde Meclis’e sunulacak olan torba yasada yer almak istiyoruz.”

“UNUTULDUK” İSYANI!

3600 ek gösterge ile tüm yöneticilere hatta şeflerin astı pozisyonunda çalışan görevlilere dahi verilmiş olan 3600 ek göstergenin şeflere verilmediğini belirten Çeken, “Şefler unutulmuştur, bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.