Kar yağışı sert başladı! Yağışın etkili olduğu 3 ilde yollar kapandı

Kar yağışı sert başladı! Yağışın etkili olduğu 3 ilde yollar kapandı

Uzun süredir beklenen kar yağışı dün ve bugün başladı! Pek çok ilde kar yağışı etkileri görülürken yapılan açıklamaya göre 3 ilde kar nedeni ile yolların kapandığı öğrenildi.

Uzun süredir herkes tarafından büyük bir heyecan ile beklenen kar yağışı görüldü! Dün Ankara başta olmak üzere pek çok ilde yaşanmaya başlanan kar yağışının ardından bazı yolların kar nedeni ile yolların kapandığı öğrenildi. TRT Haber tarafından aktarılan bilgiye göre Tunceli, Ardahan ve Kars illerinde kar yağışının yoğun olması nedeni ile yolların kapandığı aktarıldı.

KÖY YOLLARI KAPANDI!

Özellikle de Tunceli ilinde yaşanan bu durumun ardından gelen bilgilere göre Tunceli'de Kar nedeniyle il merkezinde 45, Hozat'ta 9, Çemişgezek'te 2, Mazgirt'te 20, Nazımiye'de 20, Ovacık'ta 33, Pülümür'de 12 ve Pertek'te 28 olmak üzere 169 köy yolu ulaşıma kapandığı ifade edildi. Bunun yanı sıra Ardahan ilinde Damal-Posof-Türkgözü kara yolunun Ilgar Dağı mevkisinde yolların kapanacağı ifade edildi.

Tüm bunlar ile birlikte yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre yola çıkacak olan kişiler için Ardahan-Şavşat ve Damal-Posof-Türkgözü kara yollarını kullanacak sürücülerin takoz, çekme halatı ve zincir bulundurmaları konusunda uyarılar da geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre de yarın için de kar yağışı ve fırtına konusunda vatandaşların dikkat etmesi gerektiği ifade edildi.