Karadayı için düzenlenen askeri törene Hulusi Akar ve Yaşar Güner de katıldı

Karadayı için düzenlenen askeri törene Hulusi Akar ve Yaşar Güner de katıldı

Tedavi gördüğü hastanede dün (26 Mayıs 2020) ölen 28 Şubat döneminin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı Askeri Törenin ardından İstanbul Çengelköy mezarlığında toprağa verildi.

Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat Askeri Darbesi’nin de en üst rütbeli askeri olan 22. Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı bir süredir kanser tedavisi gördüğü hastanede dün (26 Mayıs 2020) öldü.

Onbinlerce insanın geleceğinin çalındığı, binlerce insanın inancından ve inancının gereği gibi giyinip yaşaması suçlamalarından cezaevlerine atılıp işkenceye maruz bırakıldığı, halen 500’ü aşkın insanın da benzer suçlamalarla atıldığı cezaevinde bulunduğu 28 Şubat Askeri Darbesi ve cuntacıların emrindeki yargının sergilediği zulmün Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı için Abdülhamit Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde askeri tören düzenlendi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI GENELKURMAY BAŞKANI VE KUVVET KOMUTANLARI

Törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güner, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Kuvvet Komutanları ve Karadayı’nın ailesi katıldı.

Bilindiği gibi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Karadayı'nın Genelkurmay Başkanlığı görevinde bulunduğu dönem Özel Kalem Müdürlüğünü yapmıştı.

Karadayı için düzenlenen askeri tören ve cenaze namazının ardından Karadayı'nın cenazesi Çengelköy Mezarlığı'nda defnedildi.

AVAZTÜRK