Karavanda pazarlık! Sen yürüme Deniz Bey...

Karavanda pazarlık! Sen yürüme Deniz Bey...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul yürüyüşü kapanın elinde kaldı.

"Adalet" adına yollara düştüğünü ilan eden Kemal Kılıçdaroğlu'nun  Kurultay'a yürüdüğü ortaya çıktı. Kasım ayında düzenlenmesi beklenen CHP Kurultay'ına tek aday olarak gitmek isteyen Kılıçdaroğlu, en büyük rakibi CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın son 3 kilometreyi birlikte yürüme teklifini reddetti.

 

YÜRÜYÜŞ NEREYE

Edinilen bilgilere göre, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş kararı CHP'deki mücadeleyi de açığa çıkardı. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, başlangıçta yürüyüş ile ilgili uzun süre sessizliğini korudu. Günler sonra yürüyüşe katılmak yerine destek açıklaması yapmakla yetinen Baykal, daha sonra fikir değiştirdi. Yürüyüşün son 3 kilometresinde  yürüyüşe katılmaya karar veren Baykal, Kılıçdaroğlu'nu gece yarısı karavanda ziyaret ederek, bu düşüncesini açıkladı.

 

PARSA TOPLAMA PAZARLIĞI

Kulislerde dillendirilen iddialara göre, karavanda kıran kırana pazarlık yaşandı. Deniz Baykal,  Maltepe miting alanına ulaşacak son 3 kilometreyi Kılıçdaroğlu'na birlikte yürümeyi teklif etti. Baykal, aynı zamanda miting alanında kürsüye çıkarak, konuşma yapmak istediğini de Kılıçdaroğlu'na iletti. Ancak Kılıçdaroğlu, Baykal'ın her iki teklifini de reddetti. Miting alanına kalabalıkla yürümeyi planlayan Kılıçdaroğlu, Baykal'ın isteği nedeniyle de yalnız yürüme kararı aldı.

AVAZTURK/Ali Çavuş