Karın tadını çıkarmak isteyen İstanbullulara müjde: Hemen yanı başınız beyaza büründü!

Karın tadını çıkarmak isteyen İstanbullulara müjde: Hemen yanı başınız beyaza büründü!

Yurt genelinin soğuk havaların etkisine girmesiyle beraber, birçok ilde kar heyecanı yaşanmaya başladı. Mart sonunda yaşanan kar sürprizi, İstanbul’un hemen yanı başını vurdu. Kocaeli bu sabah beyaza büründü. İşte detaylar…

Türkiye, 2023 kışını beklediği gibi geçiremeyince kar hevesi yarım kaldı. Genel olarak kurak ve yağışsız geçen kışın ardından, Mart’ın son günlerinde gelen kar sürprizi herkesi heyecanlandırdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 23 il için kar uyarısında bulundu, o uyarıyla beraber Kocaeli Kartepe beyaza büründü. Kartepe Kayak Merkezi’nde kar seviyesi 18 santimetreye kadar yükseldi.

MGM, bu hafta Çarşamba gününden itibaren 54 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Bu illerde şiddetli yağmur ve karla karışık yağmur beklendiği bildirildi. Uyarının ardından birçok il, yağışlı havaların etkisine girdi. Bu illerden biri de Kocaeli oldu ve şehir merkezinde yer yer yağış görüldü. Fakat şehrin yüksek kesimi olan Kartepe, kar sürpriziyle karşılaştı ve Kartepe Kayak Merkezi’nde kar yüksekliği 18 metreyi buldu.

KOCAELİ KARTEPE KAR YAĞIŞINA TESLİM!

karin-tadini-cikarmak-isteyen-istanbullulara-mujde-hemen-yani-basiniz-beyaza-burundu-2.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son açıklamaya göre, Kocaeli’nin en yüksek kesimi olarak bilinen Kartepe’de etkili bir kar yağışı görüldü. Yağışın ardından bölgede kar seviyesi 18 santimetreyi buldu. Yetkililer, hava koşullarına bağlı olarak herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çalışmalara başladı ve kar küreme araçları devreye girdi.

Mart ayının sonunda karşılaşılan sürprizle beraber, kar severle son kez karın tadını çıkarmak için harekete geçti. İstanbul’un yanı başındaki kar yağışı, küçük bir kaçamak yapmak için kış severleri sevindirdi.

YURT GENELİNDE SICAKLIKLAR DÜŞTÜ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü raporlarına göre, yurt genelinde hava sıcaklıkları hissedilir bir şekilde düştü. Marmara, Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’nun batı kısımlarında genellikle yağışlı hava etkisini gösterdi. Kar yağışının görüldüğü illerden biri de Ankara oldu. Başkent Ankara, güne beyaz örtüyle uyandı.

İstanbul genelinde ise Çarşamba günü sağanak yağışlar etkisini gösterdi. Su sorunu yaşayan İstanbul’da gerçekleşen yağış, barajlar için olumlu bir profil çizdi.