Kedi kokusunu geçirmek için bu doğal yöntemleri denemelisiniz!

Kedi kokusunu geçirmek için bu doğal yöntemleri denemelisiniz!

Doğaları gereği alan işaretleyen hayvanlardan biri olan kediler, istenmeyen kokulara sebebiyet verebiliyor. Ancak istenmeyen kokular baş etmek sandığınız kadar zor değil. Peki kedi kokusu nasıl geçer? İşte detaylar…

Evcil hayvanlardan biri olmasının yanı sıra köpeklere göre çok daha küçük cüsseli olan kediler, evde daha çok vakit geçirebiliyor. Koku alma duyuları oldukça gelişmiş olması nedeniyle bölgelerini işaretleyerek, diğer cinslerine gözdağı verdikleri düşünen kedilerin olduğu evde, kediler çok temiz olmasına karşın sabit bir koku bulunuyor. İşte bu koku kediden kaynaklı değil, kedinin alanı işaretlerken yaptığı idrarından kaynaklanıyor.

Sık sık kedi kokusu dense de kokuların kediden ziyade idrarından kaynaklandığını bilmeniz şart. Bu nedenle kokuyu gidermek için kedinizle mücadele etmek yerine kokuya odaklanmanız ve kokuyu gidermek için önlemler almanız gerekiyor. Sadece işaretlemek için değil, zaman zaman idrar yolu enfeksiyonu, böbrek rahatsızlıkları veya stres altında bulunmak gibi faktörlere bağlı olarak da idrarlarını tuvaletleri dışına yapabilen kedilerin eve sinen idrar kokusuyla mücadele etmek için ise, pek çok doğal yöntem bulunuyor. Peki kedi kokusu nasıl geçer? İşte detaylar…

KOKUNUN KAYNAĞINI BULMANIZ GEREKİYOR

kedi-kokusunu-gecirmek-icin-bu-dogal-yontemleri-denemelisiniz.png

Baştan belirtelim, bilmediğiniz bir şey ile mücadele de edemezseniz! Bu nedenle ilk olarak kedinin idrarının olduğu yeri bulmanız gerekiyor. Zira dip bucak temizlik yapmış olsanız da bu noktayı kaçırdınız takdirde koku devam edecektir. Bu nedenle kaynağı bulduktan sonra birkaç yöntemle temizlik yapmanızı öneririz. Bu yöntemlerden ilki karbonat. Temizlikte ciddi anlamda kullanılan karbonat, kötü kokuları hapsetme konusunda çok iyi iş çıkardığı için tercih ediliyor. Karbonatı bölgeye sürdükten sonra 30 dakika kadar bekletmeniz ve ardından süpürmeniz gerekiyor. Karbonatın içerisinde bulunan alkali kimya, asidik kokuları nötralize ettiği için kedi kokusunu da içerisine çekebiliyor.

ÇEŞİTLİ TEMİZLEYİCİLER DENEYEBİLİRSİNİZ

Karbonatın olmadığı ya da yeterli gelmediğini düşündüğünüz durumlar için birkaç yöntem daha mevcut. Sirkenin asidik doğası kedi idrarındaki bakterileri etkisiz hale getirdiği için kokuyu da hemen giderebilir. Bu da temizlikte beyaz sirke kullanabileceğiniz anlamına gelir. Bir diğer yöntem ise profesyoneldir. Enzim temizleyicileri, idrar bileşenlerini parçalamak için özel bir formül içerir. Evi bununla temizlediğiniz zaman, kedinizin temizlendiği bölgeye bir daha işemediğiniz görmeniz çok olası. 15 ile 30 dakika bekletilmesi gereken bu temizleyiciler, ovalanarak çıkarılabiliyor.