Kesinlikle lavaboya veya çöpe dökmeyin: Vatandaşlara duyuruldu, eğer getirirseniz 5 litresini bedava alacaksınız!

Kesinlikle lavaboya veya çöpe dökmeyin: Vatandaşlara duyuruldu, eğer getirirseniz 5 litresini bedava alacaksınız!

2023 Yılında vatandaşlara çevre dostu duyurular yapılmaya devam ediliyor. Bu sene başında binlerce vatandaşı ilgilendiren bir duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda, atık yağları belediyeye getirene 5 litre bedava su verileceği bildirildi.

Belediyelerin atık yağ çalışmaları devam ediyor. Bursa Orhangazi Belediyesi 5 Litre bitkisel atık yağ getirene 5 Litre su hediye edileceğini duyurdu. Konu ile ilgili olarak Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın açıklamada bulundu.

5-litre-bitkisel-atik-yag-getirene-5-litre-su-hediye.jpg

Aydın açıklamasında:

“Dökülen atık yağ hepimizin sorumluluğundadır, diyerek sözlerine“ 5 litre atık yağ 5 milyon litre suyu kirletmektedir. Bu Gerçekten çok korkunç bir olaydır. Gelecek nesillere daha güzel ve temiz bir dünya bırakmak için atık yağlarımızı asla atmamalıyız ve toplama alanlarına getirip çevremizi temiz tutma konusunda duyarlı olmalıyız.“ Şeklinde devam etti. Başkan Aydın açıklamasına “ Bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararın önüne geçilmesi için böyle bir kampanya başlattık ve vatandaşlarımız bu çalışmaya çok büyük bir ilgi gösterdi. İfadeleriyle son verdi. 5 Litre Bitkisel atık yağ getiren vatandaşlara 5 litre su hediye edilecek. Atık yağlar Orhangazi Belediyesi Ak masalara götürülecek.