Kira davaları adliyeleri kilitledi! Bir dava 2-3 yıl sürebiliyor!

Kira davaları adliyeleri kilitledi! Bir dava 2-3 yıl sürebiliyor!

‘’Kiracı sorunu Türkiye'nin belki Cumhuriyet tarihinin geldiği en sorunlu noktalardan birisidir’’ diyen Avukat Ali Güvenç, kira davalarının adliyeleri kilitlediğini belirtti. Kira davalarında geçen süreyi açıkladı.

Ev sahipleri ile kiracılar bir türlü uzlaşamıyor. Ev sahipleri yüksek kiralar istiyor, kiracılar bir süre sonra o kiraları ödeyemeyince taraflar soluğu mahkemede alıyor.

Kira davaları adliyeleri resmen kilitledi. Ev sahipleri yasal sınıra rağmen çevredeki kira artışlarını takip ediyor. Kiraları 3-4 katına çıkarıyor. Sonra da o kiralar ödenemiyor. Mahkemelerse bir yıl sonrasına gün veriyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Avukat Ali Güvenç ‘’mahkemeler kilitlenmiş durumda. bazı davalarda o mahkemenin iş yüküne bağlı olarak 11 ay 12 ay sonrasına duruşma günü verdiğini görüyoruz’’ dedi.

Ev sahibiyle kiracı arasındaki anlaşmazlık uzayınca hukuki yollara başvuruluyor. Mahkemeler şu sıra bu dava dosyalarıyla dolu. Mahkeme bir yıl sonraya gün veriyor, davalarda 2 yıldan önce sonuçlanmıyor.

Av. Güvenç ‘’Kiracı sorunu Türkiye'nin belki Cumhuriyet tarihinin geldiği en sorunlu noktalardan birisidir. Hemen aynı gün hakim karar vermiyor. Bunun incelemesi keşfi osu busuyla o dava 1-1,5 seneyi bulabiliyor. Davanın bir de temyizi dediğimiz istinaf süreci var. İstinaf mahkemelerinde de tahminen süreç 1-1,5 yıl sürünce kiracının tahliye ettiğiniz tarih 2 ile 3 yıl arasında oluyor.’’ Dedi.