Korkunç tren kazasından sonra flaş karar! Yunanistan ulaştırma bakanı istifa etti!

Korkunç tren kazasından sonra flaş karar! Yunanistan ulaştırma bakanı istifa etti!

Dün Yunanistan’da yaşanan korkunç tren kazasının ardından flaş bir gelişme yaşandı. İstifa etmeyi kendine bir görev olarak addeden dışişleri bakanı, kararını duyurdu. İşte ayrıntılar…

Deprem felaketinin ardından deprem bölgelerinin yardımlarına ilk koşan ekipler arasında olan Yunanistan, dün korkunç bir kaza ile sarsıldı. Sabah saatlerinde yaşanan ve hem yerel basına hem de yabancı basına bomba gibi düşen habere göre ülkede korkunç bir tren kazası yaşandı.

1 Mart Çarşamba günü sabah saatlerinde yaşanan korkunç trafik kazası, başta Yunan basınında olmak üzere uluslararası basında da yankı uyandırdı. 40’a yakın kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan kazanın ardından Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı da bir taziye mesajı yayınlarken ülkenin dışişleri bakanından şaşkınlık veren bir açıklama geldi.

YUNANİSTAN’DA KORKUNÇ TREN KAZASI!

korkunc-tren-kazasindan-sonra-flas-karar-yunanistan-ulastirma-bakani-istifa-etti.png

1 Mart Çarşamba günü Yunanistan’ın Larisa şehrinin kuzeyinde yer alan Tempi bölgesinde korkunç bir tren kazası yaşandı. Yolcu treni ile yük treninin çarpıştığı kazaya ilişkin ayrıntıları aktaran Yunan Devlet Ajansı AMNA, kazanın hemen ardından tahliyelere başlandığını ve yaralıların en yakın hastanelere sevk edildiğini belirtti. Edinilen son bilgilere göre kazada 85 kişi yaralandı, 36 kişi ise hayatını kaybetti. Kazadan yara almadan kurtulan yolcular ise otobüsler ile Selanik, Katerini ve Larisa kentlerine götürüldü.

İSTİFA AÇIKLAMASI GECİKMEDİ!

Dün Yunanistan’ın Tempi bölgesinde yaşanan korkunç tren kazası, uluslararası basında da büyük bir yer kapladı. Kazanın duyulmasının ardından Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı da bir taziye mesajı yayınlayarak ölenlere rahmet, yaralananlara ise acil şifa dileklerini iletti. Aynı zamdan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Yunan mevkidası Nikos Dendias’ı telefon ile arayarak başsağlığı dileklerini iletti.

Yolcu treninin bazı vagonlarının raydan çıkması sebebi ile yaşanan tren kazasının ardından gündeme bomba gibi düşen bir gelişme daha yaşandı. Yaşanan kazanın ardından açıklamalarda bulunan Yunanistan Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis, istifa ettiğini bildirdi. Oldukça üzgün olduğu görüntülenen Karamanlis’in bu açıklaması özellikle sosyal medyada büyük yankı uyandırırken AP Karamanlis’in istifa etmeyi kendisine bir görev olarak addettiğini belirtti.