Kötü koku ve tıkanmış giderlere pratik çözüm! Bir kaşık tuz her şeyi çözecek!

Kötü koku ve tıkanmış giderlere pratik çözüm! Bir kaşık tuz her şeyi çözecek!

Mutfak ve banyolarda yer alan giderlerin tıkanması, bu alanlardaki pek çok şeyden meydana gelebilmektedir. Yemek artıkları, yağlar ve diğer kirler giderlerin kötü kokmasına ve tıkanmasına neden olabilir.

Evlerde kötü kokuya neden olabilen lavabo giderleri, farklı atıklardan dolayı aynı zamanda tıkanabiliyor. Meydana gelen tıkanmalar nedeni ile tesisatçıların çağırılması ve bu tıkanıklığın giderilmesi için bir miktar para ödenmesi gerekiyor. Ancak temizlik ustalarına göre, bu yöntem ile tesisatçıların aranmasına gerek kalmıyor.

Mutfak lavabolarındaki kötü kokular, yemek artıkları ve yağ kalıntılarından meydana gelmektedir. Banyolarda ise, saçların dökülmesi ve kirler banyo giderlerinin tıkanmasına ve üstelik çok kötü kokmasına neden olabilmektedir. Bu kötü kokular, tüm eve yayılabilmekte ve oldukça rahatsızlık veren bir durum haline dönüşebilmektedir.

BİR KAŞIK TUZ İLE KÖTÜ KOKULARA SON VERİN

16619533-728xauto.webp

Mutfak ve banyo giderlerinin farklı nedenlerden dolayı tıkanması, suların olması gerekenden daha yavaş gitmesine ve bu nedenle de işlerin daha yavaş ilerlemesine neden olmaktadır. Giderlerin yavaş çalışmasının yanı sıra, kötü kokuların meydana gelmesi de ev sahipleri için oldukça rahatsızlık verici olmaktadır. Tuz kullanımı, gres ve yağların çözülmesini sağlamaktadır. Düzenli olarak tesisat temizliği için tuz kullanımı gerçekleştirilerek, yaşanabilecek tesisat sorunlarının önüne geçilmesi de elde edilebilir.

BİR GECE BEKLETİN

640xauto-4.webp

Banyo ve mutfak giderlerine bir miktar tuz koyduktan sonra bu tuz bir gece boyunca bekletilmelidir. Sabah su ile gidere gönderilecek tuz sayesinde, banyo ve mutfak giderlerinin ömrü uzatılacaktır. Yarım bardak tuz üzerine bir bardak beyaz sirke ve kabartma tozu ekleyerek de giderlerin temizlenmesi sağlanabilir. Bu yöntem ile giderlerdeki tıkanıklıklar açılabilir ve kötü koku oluşumları da ortadan kaldırılabilir.