Kredi borcunu günü gününe ödeyenler için flaş karar! 15 bin TL para iadesini hemen kontrol edin!

Kredi borcunu günü gününe ödeyenler için flaş karar! 15 bin TL para iadesini hemen kontrol edin!

Kredi borcunu günü gününe ödeyen vatandaşlar için tüketici mahkemesinden emsal bir karar çıktı. Karara göre bankalara kredi ödemesi yapan vatandaşlar, ödedikleri tutarın bir miktarını geri alabilecek.

Tüketici Mahkemesi’nden borcunu günü gününe ödeyen vatandaşlar için emsal bir karar çıktı. Karara göre, bankalara yapılan ödemelerin bir miktarı geri talep edilebilecek. Vatandaşlar başvuru yapmaları halinde bu karardan faydalanabilme hakkına sahip olacak.

Geçtiğimiz günlerde Tüketici Mahkemesi’ne yapılan bir itiraz, emsal bir kararın çıkmasını sağladı. Çıkan emsal kararla beraber, kredi hayat sigortasının kredi kullanırken yapılması halinde ödenen miktarın geri alınması mümkün hale geldi. Bankaların kredi verirken müşterilere imzalatılan birçok belgenin içinde, küçük bir ayrıntı gözden kaçıyor. O ayrıntı, kredi kullanan pek çok vatandaş için emsal teşkil etti.

BANKALARIN İMZALATTIĞI “KREDİ HAYAT SİGORTASI” DETAYINA DİKKAT!

kredi-borcunu-gunu-gunune-odeyenler-icin-flas-karar-15-bin-tl-para-iadesini-hemen-kontrol-edin-2.jpg

Kredi kullanan vatandaşlara bankalar tarafından sayfalarca evrak imzalatılıyor. Bu evrakların içinde yer alan bir ayrıntı gözlerden kaçmayınca Tüketici Mahkemesi’nden emsal karar çıktı. Kredi öderken “kredi hayat sigortası” ödemesi gerçekleştiren vatandaşlar, ödemesi bittikten sonra bu tutarı bankalardan talep etme hakkına sahip.

Ekonomik sıkıntılar için çekilen ihtiyaç kredilerinde “kredi hayat sigortası” ödemesi yapıp yapmadığınızı öğrenmenizin kolay bir yolu var. Eğer ihtiyaç kredisi sözleşmeniz hala mevcutsa, bu sözleşmeyi inceleyip kredi hayat sigortası ödemesi yapıp yapmadığınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

VATANDAŞLAR, BİRÇOK KREDİ ÇEŞİDİNDE HAYAT SİGORTASI ÖDEMESİ YAPIYOR!

Kredi hayat sigortası ödemesi yalnızca ihtiyaç kredisinde değil; konut, taşıt, KOBİ kredilerinde de yer alıyor. Daha önce bu kredileri çekmiş ve kredilerini düzenli olarak ödemiş olan vatandaşlar, kredi sözleşmelerini kontrol ederek kredi hayat sigortası ödeyip ödemediğini kontrol edebilirler.

Bankalar, ödemesi yapılmış olan kredi hayat sigortalarını müşterilerine geri ödemek zorunda. Bunun için e-Devlet üzerinden “hayat sigortası poliçe ve tazminat bilgileri sorgulama” yazarak talepte bulunulması yeterli. Bu talep doğrultusunda vatandaşlar ödedikleri tutarı kolaylıkla alabilirler.