Kripto para yatırımcılarının dikkatine! O gelişmeler, altcoinleri etkileyecek!

Kripto para yatırımcılarının dikkatine! O gelişmeler, altcoinleri etkileyecek!

6 Mart haftasının başlaması ile birlikte kripto para piyasasını direkt olarak etkileyecek olan bazı olaylar göze çarptı. Peki, kripto paralar o olaylardan nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar…

Yüksek enflasyon başta olmak üzere pek çok farklı faktörden etkilenen ve son dönemlerde yatırımcıları ile potansiyel yatırımcılarının kafalarını bir hayli karıştıran kripto para piyasası, yeni haftanın ilk gününde de arama motorlarında sıklık ile sorgulanmaya başlandı. Son dönemlerde özellikle Amerika’dan ve Avrupa Birliği’nden gelen baskıcı politikalar sebebi ile değer kayıpları ile göze çarpan kripto varlıkların bu hafta nasıl bir süreçten geçecekleri merak konusu oldu.

Amerika’dan gelen ekonomik kararlar ve baskıcı kripto politikaları sebebi ile son dönemlerde yatırımcılarını tedirgin etmeye başlayan kripto varlıklar, yeni haftaya girildiği şu saatler itibari ile arama motorlarında sıklık ile sorgulanmaya başlandı. Kripto paraları bu hafta nelerin beklediği merak edilirken analistler o 4 altcoinin öne çıkmalarını beklediklerini ifade etti.

BU HAFTA DOLU DOLU GEÇECEK!

kripto-para-yatirimcilarinin-dikkatine-o-gelismeler-altcoinleri-etkileyecek-2.jpg

6 Mart haftasının başlaması ile birlikte ekonomi piyasalarını direkt olarak etkileyecek olan bazı önemli olaylar da konuşulmaya başlandı. Hem döviz kurları ve altın fiyatlarını hem de kripto para piyasasını doğrudan etkileyecek olan o önemli olaylar ve gerçekleşme tarihleri şu şekilde sıralandı:

  • FED Başkanı Powell açıklama yapacak (7 Mart Salı).
  • Avrupa Merkez Banaksı Başkanı Lagarde açıklama yapacak (8 Mart Çarşamba).
  • Çin Tüketici Fiyat Endeksi ve ABD işsizlik haklarından yararlanma verileri açıklanacak (9 Mart Perşembe).
  • ABDI tarım dışı istihdam verileri ve işsizlik oranları açıklanacak (10 Mart Cuma).

4 ALTCOINE DİKKAT!

Amerika, Çin ve Avrupa taraflarında yaşanacak olan gelişmelerin kripto varlıklara direkt olarak etki edecekleri tahmin edilirken bu hafta 5 altcoinde olumlu gelişmeler yaşanacağı ileri sürüldü. Analistler tarafından yapılan değerlendirmelere göre bu hafta yatırımcıları ve potansiyel yatırımcıları kendilerine kitleme olasılıkları oldukça yüksek olacak olan 4 altcoin öne çıkacak. Analistler, yaptıkları değerlendirmeler sonucunda Bitcoin’in de yakından takip edilmesi gerektiğini belirterek öne çıkacak olan o altcoinleri şu şekilde sıraladı:

  • Optimism (OP)
  • Synthetix (SNX)
  • GateToken (GT)
  • Maker (MKR)