Kripto paralarda bankacılık krizi başladı! Bitcoin yine geriledi!

Kripto paralarda bankacılık krizi başladı! Bitcoin yine geriledi!

Amerika ekonomisini direkt olarak etkileyen olumsuz faktörlerden ötürü düşüşe geçen kripto paralar, yakın takibe alındı. İşte kripto para piyasasında yaşanan son gelişmeler…

Amerika’da yaşanan gelişmeler, ekonomi piyasalarını ve kripto para piyasasını doğrudan etkilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta FED Başkanı Powell’ın yapmış olduğu şahin tonlu açıklamalardan etkilenen kripto paralar, tepki alımları ile sabit seviyelerde tutulabilseler de bankalardan gelen istifa haberlerinin ardından yeniden düşüş seyri başladı.

Amerika’nın bankacılık sektöründe başlayan ve son birkaç gündür tüm piyasaları etkileyen krizler, Avrupa’da hissedilmeye başlandı. Küresel piyasalarda ve kripto para piyasalarında çekilmeler gözlenirken kripto paralarda yüzde 5 civarında düşüş kayda geçti. 25 bin 250 dolar seviyesinden işlem gören Bitcoin, bir anda 24 bin 460 dolar seviyesine kadar geriledi. Bu durum yeni günde yakından takip edilmeye devam edilirken analistler son gelişmeleri değerlendirdi.

FAİZ ARTIRIMI BEKLENTİLERİ DEĞİŞTİ!

Yüzde 0,3 olarak beklenen ABD ÜFE verisi, -%0,1 olarak açıklandı. Beklentilerin altında kalan bu verinin FED’in gelecek hafta açıklayacak olduğu faiz kararına doğrudan etki edeceği ve faizde daha az sıkılaşmaya gideceği yönünde düşüncelerin oluşmasını sağladı. Amerika’da yaşanan bankacılık krizinin Avrupa’ya da sıçramasının ardından İsviçre merkezli Credit Suisse 2022 yılı mali ve operasyonel raporlarına göre 8 milyar dolar civarında zarar ettiğini açıkladı.

Açıklanan verilerin ardından ABD borsalarında satış baskılarının ortaya çıktığı kayda geçti. Buna bağlı olarak kripto paralarda da yükselişin ardından hızlı bir satış baskısı meydana geldi. Nasdaq yüzde 0,1 ve S&P500 -%0,7 değişimler ile günü kapattı. Kripto piyasasında ise yaklaşık olarak yüzde 5’lik bir düşüş hesaplandı.

ALTCOINLERDE POZİTİF GÖRÜŞ DEVAM EDİYOR!

kripto-paralarda-bankacilik-krizi-basladi-bitcoin-yine-geriledi.png

25 bin dolar seviyesini aşarak yatırımcılarının yüzlerini güldüren Bitcoin, bankacılık krizinin ardından 24 bin 400 dolar seviyelerine kadar geriledi. Ethereum ise bin 650 dolar seviyelerinden fiyatlandırıldı. Altocoinlerde ise pozitif görüşün devam ettiği kayda geçti. Kripto para piyasasının toplamda yüzde 2 oranında artış gösterdiği ve 1 trilyon olarak bilinen psikolojik direnci aşarak 1,04 trilyon dolar seviyelerine yükseldiği belirlendi.