Kripto paralarda son durum! 1 trilyon doları buldu!

Kripto paralarda son durum! 1 trilyon doları buldu!

Amerika’da bulunan bankaların iflaslarının açıklanmasının ardından yükselişe geçen kripto paralar, son 24 saatte ciddi değer kazançlarına imza attı. Uzman isim, piyasanın son durumunu değerlendirdi.

Geçtiğimiz hafta FED Başkanı Jerome Powell’ın şahin tonlu açıklamalarının ardından hızla gerilemeye başlayan kripto paralar, son zamanların en dip seviyelerini gördü. 20 bin doların altına doğu yönelen Bitcoin, tepki alımları ile bir süreliğine sabit tutulmayı başarsa da saatler sonra 19 bin dolar seviyesinden işlem gördü. Bitcoin’de gözlenen düşüşe bağlı olarak diğer kripto paralar da aşağı yönlü hareketler sergiledi.

Kripto paralarda düşüşün devam edip etmeyeceği merak edilirken Silicon Valley Bank’in iflasının açıklanması, FED’in faiz artırımında daha tutucu davranacağı beklentisinin oluşmasını sağladı. Bu beklenti kripto paralara olumlu etki ederek yükselişi hızlandırdı. Özellikle Bitcoin ve Ethereum da gözlenen yukarı yönlü hareketler, piyasayı canlandırdı.

Son 24 saat içerisinde iyice hareketlenen kripto paraların toplam piyasa değeri 1 trilyon dolar seviyesine kadar yükseldi. Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, kripto para piyasasının son durumunu değerlendirdi.

9 AYIN REKORUNU TAZELEDİ!

kripto-paralarda-son-durum-1-trilyon-dolari-buldu.png

Piyasaların merak ile beklediği Amerika enflasyon verisinin açıklanmasının ardından kripto para piyasalarında hareketliliğin gözlenmeye başlandığını belirten Yavuz, ek olarak bankaların iflas haberleri ile birlikte FED’in önümüzdeki toplantılarda faiz artırım hızını yavaşlatabileceğine yönelik beklentilerin de piyasayı olumlu etkilediğini ifade etti. Tüm bu gelişmelerin üzerine Bitcoin’in en son 9 ay önce görmüş olduğu seviye olan 26 bin 385 dolar seviyesine tekrar yükseldiğini belirten Yavuz, ayrıca Ethereum’un da bin 780 dolar seviyesine kadar yükseldiğini bildirdi.

UÇAK ÇARPIŞMASI GERGİNLİĞİ!

Olumlu seyreden kripto para grafiklerinin ABD- Rus uçaklarının çarpışmasından etkilendiğini belirten Analist Yavuz, yaşanan gerginliğin sert satış baskısına neden olduğuna dikkat çekti. Sabah saatleri itibari ile Bitcoin’in 24 bin 705 dolar seviyesine gerilediğini belirten Yavuz, Ethereum’un ise bin 700 dolar seviyesinden işlem gördüğünü ifade etti. Altcoinlerin son durumunu da değerlendiren Yavuz, şimdilik yatay düzeyde pozitif bir seyrin hakim olduğunu ifade etti.