Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Bilim ve Sanat Vakfı açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Bilim ve Sanat Vakfı açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanlığı, kurucuları arasında AK Parti'den istifa ederek Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu'nun da aralarında bulunduğu Bilim Sanat Vakfı'yla ilgili bir açıklama yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, kurucuları arasında AK Parti'den istifa ederek Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu'nun da bulunduğu Bilim Sanat Vakfı'yla ilgili bir açıklama yaptı.  Üniversitenin idaresi hami üniversite Marmara Üniversitesi'ne bırakıldığı belirtilen açıklamada vakfın mahkeme tarafından kayyum atanıncaya kadar kurucu vakıf, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yönetileceği belirtildi. 

Bilim ve Sanat Vakfı'nın tüzel kişiliğinin korunması, maddi varlıklarına ve kuruluş amaçlarına sahip çıkılmasının gözetildiği vurgulanan açıklamada vakfın yönetimin bir hukukçu, bir gayrimenkul uzmanı ve bir de finans uzmanı olan üç kişilik komisyon tarafından yürüteceği bildirildi. 

"Bu bir kayyum ataması" ibaresinin yer aldığı açıklamada  üç kişilik komisyonun, mahkeme kayyum atayıncaya kadar görevini ifa edeceği, bu kararla  Bilim ve Sanat Vakfı'nın hukukunun korunduğu ifade edildi.

BİLİM VE SANAT VAKFI'NDAN AÇIKLAMA

Bilim ve Sanat Vakfı Mütevelli Heyeti adına açıklama yapan kurucu başkan Mustafa Özel, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen üç kişilik heyetin vakfın yönetimini devraldığını bildirdi.

Vakfın kurduğu İstanbul Şehir Üniversitesi'nin daha önce Marmara Üniversitesi'ne devredildiğini anımsatan Özel, "Bu haksız uygulamanın devamı mahiyetinde, kırk yıldır ülkemizin eğitim ve kültür hayatına hizmet etmekte olan vakfımıza böyle bir muamelenin reva görülmesi hiçbir şekilde hakka ve adalete uygun değildir. Bu keyfi tutum yüzlerce yıllık vakıf geleneğimizde büyük bir tahribata yol açabilecek vahim bir adım; sadece Bilim ve Sanat Vakfı’nı değil ülkemizdeki bütün vakıfları ilgilendiren tehlikeli bir girişimdir" ifadelerini kullandı.

Özel, açıklamasını "Bilim ve Sanat Vakfı her hal ve şartta yaşamaya devam edecektir" sözleriyle bitirdi.