Mardin'de PKK'nın medya ve sosyal medya yapılanması ile 'işbirlikçileri'nin bir oyunu daha çöktü

Mardin'de PKK'nın medya ve sosyal medya yapılanması ile 'işbirlikçileri'nin bir oyunu daha çöktü

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde önceki dönem kayyum faaliyetleri ile ilgili devam eden müfettiş incelemelerini kayyumluk müessesi ve Erdoğan’a yönelik itibar suikastına dönüştüren PKK ve işbirlikçilerinin bir oyunu daha çöktü.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde HDP’lilerin şikayetleri ile 2019 Nisan ayında başlayan müfettiş incelemelerinin ikinci dönemini, kayyumluk müessesi ve bunun üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik itibar suikastına çeviren PKK’lılar ve onlarla işbirliği yapan kesimlerin bir oyunu daha çöktü. Önceki dönem Kayyum yönetiminde önce Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı akabinde de Ulaştırma Daire Başkanlığı görevlerinde bulunan Füsun Karaboğa, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada ismi zikredilerek oluşturulan itibar suikastına cevap verdi.

NİSAN 2019'DA TEFTİŞ EDİLİP USULE UYGUN BULUNAN İŞ VE İŞLEMLER 2 AYDIR YENİDEN TEFTİŞE TABİ 

Nisan 1019’da görevlendirilen kayyumların yaptıkları incelemelerde herhangi bir usulsüzlüğü rastlamamaları yönündeki raporuna rağmen 2 ay önce ikinci kez aynı iş ve işlemlerle ilgili görevlendirilen müfettişlerin incelemeleri sürerken, PKK’nın medya ve sosyal medya yapılanması ile HDP milletvekilleri içerden sızan bilgileri manipüle ederek kayyumluk müessesesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hükümete yönelik itibar suikastının parçası olarak kullanırken PKK’nın da hedefindeki bürokratlar için iftira kampanyası başlatmıştı.

PKK medya ve sosyal medyası ile HDP milletvekillerinin hedefindeki isimlerden biri de önceki dönem kayyum yönetiminde Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve Ulaştırma Daire Başkanlığı görevlerinde bulunan Füsun Karaboğa oldu. Füsun Karaboğa, ilk kayyum döneminde 2,3 milyon liraya ihale edilen peyzaj ve çevre düzenleme işinin, Ahmet Türk’ün yeniden seçilmesi sonrasında 26 milyona ihale ettiğini tespit edip ihalenin iptali ve incelenmesi için İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş talep edilmesi gerektiğini rapor ettiği için PKK’lıların hedefindeki isimlerden biriydi.

Son dönemde de PKK medya ve sosyal medyası ile bu kesimle birlikte hareket eden kimi gazete ve internet sitelerinde, gözaltına alındığı tutuklandığı, yolsuzluk suçlamasıyla operasyona tabi tutulduğu gibi yayınlar üzerine Füsun Karaboğa’nın avukatı Mahir Karaboğa yazılı bir açıklama yaptı.

Avukat Karaboğa tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Son zamanlarda yerel ve ulusal basında, şahsi ve kurumsal sosyal medya hesaplarında müvekkil Füsun Karaboğa hakkında asılsız ve gerçek dışı haberler çıkması üzerine kamuoyunu bilgilendirme ve tekzip hazırlama gereği hasıl oluştur.

HİÇBİR ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA GEÇİRMEDİ

Müvekkil Füsun Karaboğa yaklaşık 15 yıldan fazla bir memuriyet hayatı olup bugüne kadar hiçbir adli veya idari soruşturma geçirmemiştir. Mardin Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında Şube Müdürlüğü, Mardin Valiliği Protokol Şube Müdürü görevlerinden sonra Kasım 2016 tarihinde Mardin Büyükşehir Belediyesine kayyum atanması üzerine, kayyum tarafından müvekkil, Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı görevi tevdi edilmiştir.

HDP İŞİNE SON VERDİ, DAVAYI KAZANARAK GERİ DÖNDÜ

2019 yılı yerel seçimlerden sonra HDP’nin Büyükşehir Belediyesini kazanması üzerine müvekkilin görevine son verilmiş, İdare Mahkemesinde dava açmamız üzerine tekrardan görevine iade edilmiştir. Ağustos 2019 yılında Mardin Büyükşehir Belediyesine yeniden kayyum atanmış ve bu sefer müvekkile Ulaştırma Daire Başkanlığı görevi de tevdi edilmiştir. Müvekkil Ulaştırma Daire Başkanlığı görevinde sadece 10 ay kalmıştır. Haziran 2020 Valiler Kararnamesi Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak Mahmut Demirtaş atanmıştır. Yeni atanan Belediye Başkan Vekilimiz müvekkilin Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve Ulaştırma Daire Başkanlığı görevlerine son vermiştir.

MÜHENDİS KADROSUNDA DEVAM EDİYOR

Müvekkil şu an mühendis kadrosunda görevine devam etmektedir.

Basında ve sosyal medya haberlerinde çıkan “Mardin Büyükşehir Belediyesinde Yolsuzluk” başlığı ile haber detaylarında müvekkilin ismi de zikredilmektedir. Müvekkil, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığında görev yaptığı süre boyunca bugüne kadar hakkında ne adli ne de idari soruşturma olmuştur. Hele ki yolsuzluk iddiası ile hakkında tek bir isnat bulunmamaktadır.

HİÇBİR BEYANI VE İFADESİ ALINMAMIŞTIR

Yaklaşık 2 aydır Mardin Büyükşehir Belediyesinde inceleme yapan müfettişler tarafından bahsedilen iddialarla ilgili müvekkilin beyanı dahi alınmamıştır. Kolluk, savcılık ve mahkeme tarafından müvekkile yapılan herhangi bir bildirim bulunmamaktadır. Bildiğimiz kadarıyla müvekkil hakkında herhangi bir soruşturma da bulunmamaktadır. Buna rağmen basında ve sosyal medya paylaşımlarında müvekkil hakkında yolsuzluk iddiası ile rapor düzenlendiği, soruşturma açıldığı hatta tutuklandığı iddiaları tamamen asılsız ve gerçek dışıdır.

Bu tür haber ve paylaşımlarda bulunan şahıslar, istedikleri menfaatleri elde edemedikleri ve hükümetimiz ile devletimize karşı olan yapı ve gruplar tarafından bilinçli olarak yapılmaktadır. Bunlarla ilgili olarak her türlü yasal yollara başvurulacağının bilinmesini isteriz. Kulaktan duyma, hiçbir resmi ve somut bilgi, belge olmadan dedikodu üzerine yapılan haberciliğin insanların iş yaşamını, özel ve sosyal hayatında ciddi tahribatlar yaptığı gibi, kişisel haklara saldırı niteliğinde yapılan haberlerin de basın özgürlüğü ile hiçbir ilgi ve alakası bulunmamaktadır.

KANUNA HUKUKA VE MEVZUATA AYKIRI HİÇBİR İŞLEM YAPMADI

Müvekkil görev yaptığı süre boyunca çevre ve şehircilik anlamında yaptığı ve hayata geçirdiği projeler ile Mardin’in çehresini değiştirdiği, gece gündüz çalışarak sadece bağlı olduğu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili talimatı ile hareket ettiği, kanuna, mevzuata ve hukuka aykırı hiçbir iş ve işlem yapmadığı herkes tarafından bilinmektedir. Müvekkilin eşinin Mardin ilinin en büyük aile ve sanayicilerinden biri olduğu, Mardin Organize Sanayi Bölgesinde işletmelerinin olduğu, hiçbir şekilde maddi menfaat temin etme gibi onur kırıcı, yüz kızartıcı eylemlere tenezzül etmeyeceği de herkes tarafından bilinmektedir.

İFTİRALARIN ARKASINDA HÜKÜMET VE DEVLETE KARŞI YAPILAR VAR

Nitekim müvekkilin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda görev yaptığı süre boyunca bırakın müvekkilin çekirdek ailesini, Karaboğa soy isminden tek bir insan Belediyeden ihale veya iş almamıştır. Tüm bunların Mardin halkı tarafından bilinmesine rağmen, altını çizerek belirtiyoruz bu tür haberler; beklediği menfaati bulamayan ve hükümetimiz ile devletimize karşı olan yapı ve gruplar tarafından bilinçli olarak zarar verme kastı ile yalan, gerçek dışı şekilde kötü niyet ile yapılmaktadır. Müvekkilin halen mühendislik uzman kadrosunda görevinin başında olduğunu, hakkında ne idari ne de adli soruşturma olduğunu, bugüne kadar ne müfettişler ne de adli makamlar tarafından ifadesine dahi başvurulmadığının bilinmesini, gerçek dışı ve yalan haber ve paylaşımlarda bulunanlar hakkında yasal işlemler yapacağımızı saygıyla bildiririz."

 

AVAZTÜRK