Mart ayı sosyal destek ödemelerine ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan açıklama geldi!

Mart ayı sosyal destek ödemelerine ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan açıklama geldi!

Sosyal destek ödemelerine ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Mart ayı ödemeleri gündemdeyken; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın açıklamaları dikkat çekti.

Gerçekleştirdiği sosyal destek ödemeleri nedeniyle vatandaşların en yakından takip ettiği bakanlıklardan biri olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her ay ödemelere ilişkin açıklama yapmaya başladı. Sosyal destek ödemelerinin yapılacağı tarihi duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, mart ayı için de bir açıklama yaptı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelen o açıklama dikkat çekti.

Bu sene sosyal destek ödemelerini artıran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, artan miktarlara ilişkin bilgi verdi. Açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan gelirken; mart ayı ödemelerine ilişkin bilgilendirmeler de yer aldı. İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelen o açıklama…

SOSYAL DESTEK ÖDEMELERİNİN MİKTARLARI ARTTI

mart-ayi-sosyal-destek-odemelerine-iliskin-aile-ve-sosyal-hizmetler-bakanligindan-aciklama-geldi-2.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan gelen açıklama sonrası sosyal destek ödemelerinin arttığı ortaya çıktı. Aylık ortalama 560 bin engelli vatandaşa evde bakım yardımı adı altında nakdi destek verildiğini bildiren Bakan Yanık, 2023 yılı Ocak-Temmuz dönemi için bu yardımın 4.336 TL’ye yükseldiğini belirtti. Çocuklara yönelik verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin de arttığını bildiren Bakan Yanık, “SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 2.337 TL'den 3.038 TL'ye yükseldi. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması 3.644 TL'den 4.853 TL'ye çıkarıldı” diye konuştu.

SOSYAL DESTEK ÖDEMELERİ ÖDENMEYE BAŞLADI

Bir başka destek olan Aile Destek Programı ödemeleri kapsamındaki nakdi yardımının 850 TL ile 1.250 TL arasına çıktığını bildiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğalgaz yardımının ise bu sene için 900 TL ile 2 bin 500 TL arasına yükseltildiğini bildirdi. Aile Destek Programı başvurularının da diğer sosyal destek başvuruları gibi e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgah adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan (SYDV) yapılabileceği ifade eden Bakan Yanık, dün mart ayı Aile Destek Programı ödemeleri ile birlikte bu ayın sosyal destek ödemelerinin başladığını duyurdu.