Mehmet Metiner'den o ifadeye sert tepki

Mehmet Metiner'den o ifadeye sert tepki

Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner 'Hangi Kürtler' başlıklı yazısında son günlerde çeşitli medya organlarında dolaşan “ABD, Suriye'de Kürtlerle çalışmaya karar verdi." ifadesine sert tepki gösterdi.

gazetesi yazarı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, ABD Başkanı Donald Trump'ın terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye ağır silah yardımını onaylaması sonrası çeşitli medya organlarında dolaşan “ABD, Suriye'de Kürtlerle çalışmaya karar verdi." İfadesine sert tepki gösterdi. Bu ifadenin sorunlu bir ifade olduğunu söyleyen Metiner, kuruluş amacının da kasıtlı olduğunu ve bilinçli bir algı operasyonu yapıldığını belirtti.

ALGI OPERASYONUNUN 3 AMACI

Bilinçli olarak yapılan bu algı operasyonunun 3 temel amaca hizmet ettiğini ifade eden Metiner, bunlardan birincisinin  “PKK eşittir Kürtler” denklemini oluşturmak, kincisi ABD'yi mazlum Kürtlere yardım eden sevimli bir güç olarak göstermek, üçüncüsü ise Türkiye'de PKK'ya karşı yürütülen terörle mücadeleyi, Kürtlere karşı yürütülen mücadele gibi göstermek’ olarak açıkladı.