Meral Akşener: Buna mutlaka mani olmalıyız!

Meral Akşener: Buna mutlaka mani olmalıyız!

14 Mayıs seçimleri sonrasında ilk açıklamasını yapan Meral Akşener: 28 Mayıs seçimleri için flaş bir açıklama yaptı. Gerekçelerini belirterek ‘’Buna mutlaka mani olmalıyız’’ diyen Akşener, ikinci tur seçimleri için flaş uyarılarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. İYİ Parti Genel Merkezinde basın toplantısı yapan Akşener, 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimleri için vatandaşlara çağrıda bulundu. Gerekçelerini sıralayan Akşener ‘’buna kesinlikle mani olmalıyız’’ diyerek flaş açıklamalarda bulundu.

28 Mayıs 2023 seçimlerine kadar yapacakları çalışmalara değinen Meral Akşener ‘’İkinci tur için hazırlık çalışma takvimi üzerinde görüşmeler gerçekleştirdik. Ben ayrıca ‘kanaat önderi’ dediğimiz pek çok insan üzerinde etkili olan, kendi çevremizdeki pek çok insanla birebir görüşmeler gerçekleştirdim. Aynı şekilde partimizin yetkilisi konumunda olan, artık tecrübeli arkadaşlarımızla benzer çalışmaları yaptılar. Şu ana kadar 81 ildeki tüm teşkilatlarımız, önceki dönem milletvekillerimiz ve yeni seçilen milletvekillerimiz Çarşamba günü akşamından itibaren saha çalışmasına başladılar. Önümüzdeki 9 günlük süreçte de partimizin tüm kurulları sabah-akşam demeksizin sahada olacaklar.’’ Dedi.

Yarından İtibaren Programım Başlıyor

Konuya ilişkin Akşener ‘’Millet ittifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13’üncü Cumhurbaşkanımız olarak seçilmesi için hepimiz en şiddetli şekilde elimizden geleni sonuna kadar, kabiliyetlerimizin sonuna kadar çalışacağız. Bende bu süreç içerisinde, özellikle ilk turda tercihini Sayın Erdoğan'dan yana kullanan ya da Sayın Kılıçdaroğlu'ndan yana kullanmayan ama Sayın Erdoğan'a da oy vermeyen; bunlar tespitli -sahalar olarak tespitli- vatandaşlarımızla birebir görüşmeler gerçekleştireceğim. Bir kısmına başladım. İstanbul'da da yoğun bir saha çalışması programım olacak. Bu akşamdan itibaren İstanbul'a gidiyorum. Yarından itibaren bu programım başlıyor.

Bu tür ilçelerimizde önce görünür bir şekilde bir çalışma, arkasından hemşeri dernekleri, arkasından derin yoksulluğa dair daha önce başlattığım çalışmanın devamı olacak nitelikte. Ev toplantıları, ev ziyaretleri yani kapı zili çalmak dahil olmak üzere mikro bazda bir çalışma yapacağım.

Cumhur İttifakının TBMM çoğunluğunu elde etmesi ile beraber, Cumhurbaşkanlığı’nın neden Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanması gerektiğini anlatan Akşener, denge ve denetleme mekanizmasının kurulabilmesi için Kılıçdaroğlu’nun bu 28 Mayıs seçimlerinde mutlaka 13’üncü Cumhurbaşkanı seçilmesi gerektiğini açıkladı.

Buna mutlaka mani olmalıyız

Konuya ilişkin Akşener ‘’Şimdi meclisin çoğunluk olarak cumhur ittifakı tarafından alınmış olması, Millet İttifakı'nın adayının Cumhurbaşkanlığı seçiminde mutlaka kazanması gerektiğini ortaya koyan bir seçim oldu.

Çünkü eğer Cumhurbaşkanlığı seçimini de Erdoğan kazanırsa bu ucube başkanlık sistemi artık Türkiye’de tartışmasız bir hal alır. Dolayısıyla buna mutlaka mani olmalıyız. Dolayısıyla meclis Cumhur İttifakı'nın bileşenleri olabilir ama Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçilirse en azından denge ve denetleme mekanizması oluşur.

28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimlerde; değerli milletim, aziz milletim, çok değerli iyi partililer, sandığa gitmemiş kardeşlerim ve Sayın Erdoğan'a oy vermemiş ama oyunu da bir şekilde geçersiz hale getirmiş ya da bir başka alanda oy kullanmış kardeşlerim; sizlere sesleniyorum!.. Sadece kendiniz değil özellikle İYİ partililer, aileniz, dostlarınız, arkadaşlarınız, arkadaşlarınızın arkadaşları, akrabalarınız, akrabalarınızın dostlarını büyük bir çaba harcayarak sandığa götürüp Sayın Kılıçdaroğlu'na oy ver diyeceksiniz.’’ Dedi.

Kime Oy Vereceksiniz?

28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimlerde vereceğiniz kararla ya seçim kazanmak uğruna kadınlara şiddeti, ölümü, tacizi, tecavüzü ve hatta sahiplendirilmeyi reva görenleri seçeceksiniz ya da kadınların, çocukların, gençlerin hakkını, hukukunu koruyup, iyileştirmek isteyenleri seçeceksiniz. Ya tıpkı dün olduğu gibi her milli bayramda Atatürk'ümüzün adını bile anmamak için her şeyi yapanları seçeceksiniz ya da her Milli Bayramı Atatürk'ümüzün adıyla, sözüyle, iziyle büyük bir coşkuyla kutlayanları seçeceksiniz. Ya ne Mutlu Türk'üm diyene demekten rahatsız, Cumhuriyet değerlerimize de düpedüz gıcık olanları seçeceksiniz ya da Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun diye and içenleri seçeceksiniz. Ya 2019’da PKK ya, 2023’de de Hizbullah'a sırtını dayayanları seçeceksiniz ya da ülkemizde terörün gölgesini bile barındırmayacak olanları seçeceksiniz.’’ Dedi.