Meteoroloji'den Türkiye'nin yarısı için Sarı ve turuncu kodlu uyarı! Kuvvetli yağış, fırtına, don, kar...

Meteoroloji'den Türkiye'nin yarısı için Sarı ve turuncu kodlu uyarı! Kuvvetli yağış, fırtına, don, kar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 6 Mart Pazartesi (bugün) hava durumu tahmini paylaşıldı. Yapılan açıklamada, Türkiye'nin yarısına yakın ilde önemli ve şiddetli hava olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

yagis.jpgTürkiye'de uzun zamandır sürek kuralığın ardından beklenen yağış haberleri için gün sayılırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından bir son dakika açıklaması yapılarak tam 33 il için tehlike işaret edildi.

meteoroloji-kuvvetli-yagis-ve-cig-icin-uyari-yapti-bu-bolgelerdeki-vatandaslarin-tedbirli-olmasi-gerekli-780x470.jpg

Meteoroloji'den SON DAKİKA Sarı ve turuncu kodlu uyarı! 33 il için Kuvvetli yağış, fırtına, don, kar...- Sarı ve turuncu kodlu uyarıların yapıldığı iller ve Türkiye geneli özelinde hava tahmini yapan MGM, ayrıca soğuklara ve kış şartlarına karşı uyardı. Mart ayına gelindiği bu günlerde bu hafta için iklimsel değişiklikler yaşanacağı da ifade edildi.

Özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde gerçekleşecek olan kar yağışları, tipi ve fırtınaların çığ tehlikesi doğurabileceği yönünde acil uyarı sistemi yapıldı.

Karadeniz bölgesinin Doğusundan ve Sinop, Osmaniye, Hakkari, Hatay ve Maraş'ta kuvvetli yağış olması tahmin edilirken Rüzgarın; Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu'da rüzgarın fırtına şeklinde eseceği belirtildi.meteoroloji-il-il-uyardi-kar-saganak-yagis-firtina-ve-toz-asinimi-1677997090.webp​​​​​​​

Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği vurgulandı ve yağışlara karşı yollarda dikkat edilmes gerektiği hususu üzerinde duruldu.

MGM ayrıca, Genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop, Osmaniye, Hakkari, Hatay kıyıları, Maraş'ın batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altını çizdi.

SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

hava-durumu-060323-xmq2.jpg

Yaşanacak olan yağışlarla birlikte bu sabah ve gece saatlerinde don yaşanması beklenirken,

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalı. Hava sıcaklıklarının kuzey ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinin azalması, hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.