MHP’li muhaliflerin tercihi HDP modeli

MHP’li muhaliflerin tercihi HDP modeli

MHP’den ihraç edilen muhaliflerin parti çalışmaları netleşmeye başladı. Muhalif kanatta gezen kulislere göre öncelik Demokrat Parti’ye katılım. Akabinde partinin ismi değiştirilip Olağanüstü Kongreye gidilerek, HDP’nin Eş Genel Başkanlık modeli, Birinci v

Milliyetçi Hareket Partisi’nden ihraç edildikten sonra referandum sürecinde özellikle CHP ve ulusalcı kanatla yakınlaşan Meral Akşener ve Ümit Özdağ’ın başını çektiği muhaliflerin yol haritası belirginleşmeye başladı. Kulislerde konuşulan iddiaya göre; muhaliflerin öncelikli hedefi Demokrat Parti’ye katılım. Bu partiye katıldıktan sonra Olağanüstü Kongreye gidip tüzük ve program değişikliği yapmayı planlayan muhalifler, yönetim modeli için de HDP’yi örnek alacak. HDP’deki Eş Genel Başkanlık modelini tercih etmeyi planlayan muhalifler, gelecek tepkilerden dolayı Birinci ve İkinci Genel Başkan tabirlerini kullanacak.

HDP planında aksaklık yaşanması durumunda ise muhaliflerin yeni parti kurma hazırlıklarını tamamladıkları ve yeni parti için Tüzük ve Program yazımını bitirdikleri öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI ADAYI BİRİNCİ GENEL BAŞKAN OLMAYACAK

MHP’den ihraç edilen muhaliflerin DP ya da yeni parti kurmaları durumunda getirecekleri HDP benzeri model ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanacakları, partinin Birinci Genel Başkanı yerine İkinci Genel Başkan’ın aday çıkarılması yönünde görüş birliğine vardıkları da öğrenildi.

Partinin Birinci Genel Başkanlığı için Ümit Özdağ’ın ikinci Genel Başkanlık için ise Meral Akşener’in isminin ağırlık kazandığı, bu durumda 2019’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Meral Akşener’in adaylığıyla gidileceği de belirtildi.

AVAZTÜRK/Köksal Kır