Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den son dakika açıklaması! Deprem bölgeleri için yeni kararı açıkladı...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den son dakika açıklaması! Deprem bölgeleri için yeni kararı açıkladı...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaşanan yıkıcı depremin ardından öğrenciler için verilen yeni kararı açıkladı. Deprem bölgelerindeki öğrenciler için alınan son kararı sosyal medya hesabından duyurdu.

Kahramanmaraş merkezli depremde Türkiye'nin 10 ili adeta yerle bir oldu. 6 Şubat Pazartesi günü gerçekleşen depremin bugün 13'üncü günündeyiz. Depremzede öğrenciler için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer geçtiğimiz günlerde okulların ara tatilinin uzatılması yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Şimdi ise deprem bölgeleri özelinde yeni bir son dakika açıklaması yaptı.

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 9 saat arayla gerçekleşen depremler Türkiye'yi adeta sarstı. 3 ay süre ile OHAL kararı çıkarıldı ve Milli yas ilan edildi. Can kaybı sayısı günden güne artarken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den afetzede öğrenciler için açıklama geldi.

headline-1.jpg

Bakan Özer 10 ildeki öğrenciler için nakil işlemleri başlatıldığını duyurdu. Özer, 'Deprem bölgesinde 10 ilimizdeki öğrencilerimizin diğer illere nakilleriyle ilgili süreç kapsamında 48.457 öğrencimizin nakil işlemini gerçekleştirdik. Bugün de aldığımız yeni bir kararla, deprem bölgesinden nakil olan öğrencilerimiz için devam şartı aramayacağız' şeklinde konuştu.650x344-mebden-deprem-bolgesinde-yakinlari-bulunan-personell-1675768354353.jpg

Ayrıca Özer nakledilen 48 bin 457 öğrencinin hangi illere nakledildiğine de paylaşımındayer verdi. İşte o paylaşım:

diyyy.jpg