Milli Eğitim Bakanlığı deprem bölgesinde yakını olan personellere izin açıklaması yaptı!

Milli Eğitim Bakanlığı deprem bölgesinde yakını olan personellere izin açıklaması yaptı!

Yaklaşık olarak 35 saat önce gerçekleşen ve toplamda 11 ilde etkisini gösteren depremin ardından deprem bölgesinde yakını olanlar için Bakanlık açıklama yaptı.

Dün sabah saatlerinde yaşanan ve hala bazı illerde devam etmekte olan depremin ardından enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için çalışmalar devam ediyor. Hala pek çok vatandaş bulunamazken deprem uzmanları tarafından yapılan son açıklamaya göre enkaz altında olan vatandaşların sayısının 200 bin civarında olduğu tahmin edilmektedir.

Türkiye genelinde büyük yankı uyandıran bu depremden etkilenen vatandaşların yanı sıra bu deprem bölgesinde yakınları olan kişiler hakkında da açıklamalar gelmeye başladı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI!

Deprem bölgesinde yakınları olan kişiler için Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre personellerin izin durumları konusunda gerekli kolaylıkların sağlanacağı ifade edildi. Konuya ilişkin Bakanlık tarafından yapılan açıklama şu şekildeydi,

Bakanlığımız Merkez ve Taşra Teşkilatlarında Görev Yapan ve Deprem Bölgesinde Yakınları Bulunan Personelimizin İzin Taleplerine İlişkin Açıklama

"Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapan ve deprem bölgesinde yakınları bulunan personelimizin izin talepleri konusunda birimlerince gereken kolaylık sağlanacaktır."

Konuya ilişkin yapılan bu açıklama ile birlikte deprem bölgesinde yakınlarının yanına gitmek isteyen personellere gerekli olan izinlerin sağlanacağı duyurulmuş oldu.