Milli Savunma Bakanı Akar'dan 'askerlik' kararı! Erken terhis olacak mı? Mart ve Nisan Celpleri hangi tarihe ertelendi?

Milli Savunma Bakanı Akar'dan 'askerlik' kararı! Erken terhis olacak mı? Mart ve Nisan Celpleri hangi tarihe ertelendi?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaşanan yıkıcı depremin 12'inci gününde bir son dakika açıklaması yaptı. Bakan Akar 10 bin 900 askere izin verileceğini duyurdu.

Türkiye asrın felaketini yaşadığı 6 Şubat günü gerçekleşen 7.7 ve 7ç6 büyüklüğündeki depremin etkilerini hala yaşamaya devam ediyor. Can kaybı sayısı saatler geçtikçe artarken Milli Savunma Bakanlığı'ndan bir son dakika açıklaması geldi.

bakan-akar-hatay-kent-merkezindeki-arama-kurtarma-calismalarini-inceledi.jpg

Milli Savunma Bakanı Akar'dan 10 bin 900 askere izin! Erken terhis olacak mı?- 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 9 saat arayla gerçekleşen depremler Türkiye'yi adeta sarstı. 3 ay süre ile OHAL kararı çıkarıldı ve Milli yas ilan edildi. 11 ilin etkili olduğu deprem sırasında 25 bin asker görevlendirerek deprem bölgelerinde seferberlik sergileyen Türk askerleri için depremin 12'inci gününde Milli eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama geldi.bakan-akar-hatay-kent-merkezindeki-arama-kurtarma-calismalarini-inceledi.webp

MART VE NİSAN CELPLERİ HANGİ TARİHE ERTELENDİ?

Milli Savunma Bakanı Akar deprem bölgeleri özelinde, '10 ilde ikamet eden veya bu illerin nüfusuna kayıtlı 2 Mart ve 6 Nisan 2023 celp dönemlerinde silahaltına alınması planlanan er statüsündeki yükümlünün sevkini 4 Mayıs 2023 celbine kadar erteledik. Ayrıca depremin etkilediği bölgelerde ikamet eden veya ailesi buralarda yaşayan 10 bin 900 er, erbaş ve personele sıla izni verdik' şeklinde konuştu.

ERKEN TERHİS OLACAK MI?

Erken terhis söylentilerine ilişkin ise Bakan Akar, 'Erken terhis söz konusu değil. Bizim terörle mücadelemiz, hudut güvenliği faaliyetlerimiz; semalarda, denizlerde, yurt dışındaki görevlerimiz aksaksız, eksiksiz devam ediyor' diyerek son noktayı koydu.