Milli yas ne zaman sona erecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili açıklama yaptı

Milli yas ne zaman sona erecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili açıklama yaptı

Türkiye'de milyonlarca vatandaşı derinden üzen deprem felaketi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklama ile milli yas ilan etmişti.

Milli yas ne zaman sona erecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili açıklama yaptı - Türkiye'de milyonlarca vatandaşı derinden üzen deprem felaketi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklama ile milli yas ilan etmişti. Erdoğan tarafından gelen açıklamalarda deprem sonrasında ilan edilen milli yaslara dair açıklamalar gelirken deprem bölgesinde de çalışmaların aralıksız olarak devam ettiği ve deprem sonrasında da 10 ilde OHAL ilan edilerek Türkiye geneli de 7 günlük Milli Yas kararı alındığı belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Yaşadığımız bu büyük felaketin milletimizce çektiğimiz acısına hürmeten, dünden başlayarak önümüzdeki Pazar gününe kadar bir hafta süreyle milli yas ilan ettik.

Aziz Milletim,

Bölgedeki arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, kurumlarımızın her biri kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili ilave tedbirleri alıyor ve kamuoyuna duyuruyor. Bu çerçevede, ülke genelindeki okullarda 13 Şubat’a, afet bölgesindeki okullarda, 20 Şubat’a kadar eğitim-öğretime ara verildi.

Kamuda, özellikle tüm uygun binalar, afetzedelerin barınma ihtiyaçları için tahsis edildi. Afet bölgesine yakın yerlerden başlayarak kış sezonu sebebiyle zaten faaliyetlerine ara vermiş olan otellerin, afetzedelerin hizmetlerine sunulması için gereken planlamalar yapılıyor. Sadece Antalya bölgesinde 50 bin yatak bu amaçla hazırlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

MİLLİ YAS NE ZAMAN SONA ERECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gelen açıklamalar sonrasında ise şimdilik Milli Yas'ın 12 Şubat 2023 tarihine kadar devam edeceği belirtilirken uzatılıp uzatılmayacağı da merak ediliyor.