Milyonların gözü bu haberde: EYT ilk maaşları ne zaman yatacak? İşte EYT maaş takvimi!

Milyonların gözü bu haberde: EYT ilk maaşları ne zaman yatacak? İşte EYT maaş takvimi!

EYT’nin yasalaşmasıyla beraber 2 milyon 250 bin çalışan emekli olmak için kolları sıvadı. Emeklilik başvurularını gerçekleştiren 1 milyonun üzerinde vatandaş, ilk maaşını almak için gün sayıyor. Peki EYT ilk maaşları ne zaman yatacak?

Milyonlarca çalışanı emekli edecek olan EYT’nin yasalaşmasıyla beraber, emeklilik başvurularında patlama yaşandı. Bir milyonun üzerinde vatandaş, EYT ile emekli olmak için SGK il müdürlüklerinden başvurularını tamamladı. Başvuru için son tarih olan 31 Mart tarihinde en çok merak edilen sorulardan biri EYT ilk maaş tarihi oldu.

Nisan ayında maaş almak isteyen EYT’liler için son başvuru tarihi 31 Mart, yani bugün. Gün sonuna kadar emeklilik işlemlerini tamamlayan EYT’liler, Nisan ayında ilk maaşlarına kavuşmaya hak kazanacak. Peki EYT ilk maaşları ne zaman yatacak? EYT ilk maaş tarihi ne zaman? EYT ilk maaş ayın kaçında yatacak? İşte EYT maaş ödemesine dair tüm detaylar!

1.5 MİLYON KİŞİ NİSAN AYINDA İLK EMEKLİ MAAŞINI ALACAK!

milyonlarin-gozu-bu-haberde-eyt-ilk-maaslari-ne-zaman-yatacak-iste-eyt-maas-takvimi-2.jpg

EYT’nin resmiyet kazanmasıyla beraber SGK il müdürlüklerine başvuru yağmaya başladı. 3 Mart’tan bu yana EYT için gerçekleştirilen emeklilik başvuruları 1.5 milyona yaklaştı. Başvurularını tamamlayan EYT’liler, ilk maaşını almak için gün saymaya başladı.

31 Mart tarihine kadar başvurularını tamamlayan emekliler, Nisan ayında ilk kez emekli maaşı alacak. Bakan Bilgin, “EYT ilk maaş Nisan ayında mı yatırılacak?” sorusuna istinaden, başvuru yapılan ayı takip eden ilk ayın başında maaşların yatırılacağını ifade etti. Bakan Bilgin, e-Devlet üzerinden de kolaylıkla EYT başvurusu yapılabileceğini dile getirdi.

EYT’LİLER NİSAN’DA BAYRAM İKRAMİYESİ DE ALACAK!

Nisan ayından itibaren ilk kez emekli maaşını alacak olan EYT’liler, 2023 yılı için 2 bin TL’ye yükseltilen bayram ikramiyesinden de faydalanabilecek. EYT’liler Nisan ayında en düşük emekli maaşını 7500 TL olarak ve 2 bin TL de bayram ikramiyesi alarak toplamda 9500 TL ödeme almış olacaklar.

31 Mart’tan sonra başvuru yapan EYT’liler için ise ilk bayram ikramiyesi Haziran ayında yatacak. Mayıs sonuna kadar başvurularını tamamlayan EYT’liler, Kurban Bayramı için 2 bin TL bayram ikramiyesi almaya hak kazanacak.