Nilay Aydoğan depremde hayatını kaybetti! Nilay Aydoğan İstanbul’da toprağa verildi!

Nilay Aydoğan depremde hayatını kaybetti! Nilay Aydoğan İstanbul’da toprağa verildi!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük deprem nedeni ile son açıklamalara göre, otuz binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti. On ilimizde büyük yıkıma neden olan depremde, milli basketbolcumuzda maalesef hayatını kaybetti.

7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen deprem, 6 Şubat günü dokuz saat ara ile Kahramanmaraş’ta yaşandı. İki büyük deprem, Kahramanmaraş dahil on ilimizde de etkili oldu. Yaşanan depremler nedeni ile otuz binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Enkaz altından kurtarılan binlerce vatandaşımız ise, hastanede tedavi altına alındı.

Nilay Aydoğan’da depremin etkilediği Malatya’da depreme yakalandı. Babaannesini ziyarete giden Nilay Aydoğan, Malatya’da babaannesi ile birlikte hayatını kaybetti.

MİLLİ MAÇLARA ARA VERİLMİŞTİ

Çankaya Üniversitesi forması giyen Nilay Aydoğan, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde de forma giyiyordu. Milli basketbolcumuz Nilay Aydoğan, milli maçlar neden ile lige verilen arada, Malatya’da yaşayan babaannesini ziyaret etmeye gitmişti. Kahramanmaraş depremine Malatya’da babaannesinin yaşadığı binada yakalanan basketbolcumuz, babaannesi ile birlikte enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

KASIMPAŞA KULAKSIZ MEZARLIĞI’NA DEFNELİDİ

spor-milli-basketbolcu-nilay-aydoga-mpzz-cover-jpg.webp

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde forma giyen milli basketbolcumuz, depremde hayatını kaybetti. Milli maçlar nedeni ile lige ara verilmesini nedeni ile Malatya’daki babaannesinin yanına giden genç basketbolcumuz maalesef depreme Malatya’da yakalandı. Nilay Aydoğan’ın cenaze namazı, İstanbul Bahçelievler Şehit Yaşar Musaoğlu Camii'nde ikindi namazına müteakiben kılındı. Nilay Aydoğan’ın cenaze namazına; Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Başkan Vekili Ömer Onan, TBF yönetim kurulu üyeleri, milli basketbolcular, Aydoğan ailesinin yakınları, Nilay Aydoğan'ın arkadaşlarının yanı sıra merhumenin takım arkadaşları katıldı. Nilay Aydoğan'ın naaşı kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Kasımpaşa Kulaksız Mezarlığı'na götürüldü.