Nusaybin'deki skandal görüntüler için soruşturma açılıp polis memuru açığa alındı

Nusaybin'deki skandal görüntüler için soruşturma açılıp polis memuru açığa alındı

Nusaybin’de, polisin çocuklara yönelik tavrı büyük tepki toplarken, Kaymakamlık ve İçişleri Bakanlığı, polisin açığa alındığını ve soruşturma başlandığını duyurdu.

4 Nisan Pazar günü Mardin’in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı sırasında devriye görevi yapan polislerin, bir sitenin bahçesindeki çocuklara yönelik tavırlarının sosyal medyaya düşmesi üzerine İçişleri Bakanlığı ve Nusaybin Kaymakamlığı, ilgili polisler hakkında soruşturma açıldığını ve bir polisin görevden el çektirildiğini açıkladı.

Bir sitenin bahçesinde oynayan çocukların polis tarafından kovalandığı ve bir çocuğun polis tarafından zırhlı araca götürüldüğü görülürken, ilgili çocuğun özürlü olduğu da ortaya çıktı. Bakanlık ve Kaymakamlık açıklamasında olayın polislere yönelik taşlı saldırı nedeniyle geliştiği, polislerin taşlı saldırı üzerine havaya ateş ederken, sokağa çıkma yasağı nedeniyle de çocukları dağıtmaya çalıştığı ancak kullanılan yöntemin tasvip edilmediği ve uygun olmadığı vurgulandı.

Görüntülerin sosyal medyada yayınlanması üzerine bir anda devlet ve polis karşıtı kampanyaya dönüşmesi, polisin özellikle bölgede daha hassas davranması gerektiği yönündeki beklentileri bir kez daha haklı çıkardı.

Olayın sosyal medyada yankılanması ve devlet ve polis karşıtı kampanyaya dönüşmesi üzerine Kaymakamlık ve İçişleri tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“4 Nisan 2020 Pazar günü ilimizde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanması sırasında, Nusaybin ilçemiz Fırat Mahallesinde devriye görevi ifa eden ekibimize bir grup tarafından taş atılmıştır. Ekip aracından inen görevli polis memuru taş atan grubu dağıtmak saikiyle havaya 1 el ateş ederek kalabalığı dağıtmak istemiş ancak uygun olmayan ve tasvip edilemeyecek bir şekilde çocukların bulunduğu ortamda havaya ateş açmıştır. Hukuka uygun olmayan bu tutum ve davranışları ile hiyerarşik üstlerine bu konudan bilgi verilmemesi nedenlerine bağlı olarak;

Söz konusu Polis memuru hakkında görevden el çektirme tedbiri uygulanarak soruşturma başlatılmış ve soruşturmaya devam edilmektedir.”

AVAZTÜRK