O ilde 345 yol birden ulaşıma kapandı! Kar seviyesi 50 santimetreyi aştı!

O ilde 345 yol birden ulaşıma kapandı! Kar seviyesi 50 santimetreyi aştı!

Uzun süredir beklenen kar yağışının gelmesi ile birlikte pek çok kentte yoğun seviyede kar ve tipi yaşandı. Bazı illerde yollar yerleşim yerlerine kapandı.

Bu sene günlerce beklenen yağışların bir türlü gelmemesi nedeni ile uzmanlar tarafından yağışların ne zaman başlayacağı konusunda açıklamalar yapılmaya başlandı. Durum bu şekilde olunca da geç de olsa kar yağışlarının gelecek olması herkesi mutlu edecek düzeydeydi. Kar yağışlarının geç de olsa başlamasının ardından da pek çok kentte yoğun yağış ve tipi nedeni ile yolların ulaşıma kapandığı görüldü.

VAN'DA PEK ÇOK YOL ULAŞIMA KAPANDI!

Konu ile ilgili gelen bilgilere göre toplamda 345 yolun ulaşıma kapandığı öğrenildi. Yolların kapalı olduğu yerlere bakacak olursak başlıca Bahçesaray'da 72, Başkale'de 15, Çaldıran'da 35, Çatak'ta 65, Gevaş'ta 3, Gürpınar'da 53, Muradiyede 17, Özalpte 31, Sarayda 16 ve Tuşba ilçesinde ise 38 olmak üzere pek çok yolun ulaşıma yeniden açılması için çalışmaların sürdürüleceği öğrenildi.

Günlük olarak Meteoroloji tarafından yapılan açıklamalarda da sık sık konu ile ilgili uyarılar bulunurken bugün için de Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiği öğrenildi. Kişilerin özellikle de belirtilen bölgelerde yaşayanlar hazırlıklı olması gerektiği ifade edildi.