O ilde vatandaş zam şoku yaşıyor: Bugünden itibaren tanesi 12,50 TL'ye satılacak! Ocak ayından beri 3 kez zamlandı

O ilde vatandaş zam şoku yaşıyor: Bugünden itibaren tanesi 12,50 TL'ye satılacak! Ocak ayından beri 3 kez zamlandı

Dünyada başlayan gıda krizi etkileri ülkemizde hala varlığını sürdürürken özellikle ekmeğin, simidin, açmanın ana ürünü buğdaya gelen zamlar fiyatları yukarı yönlü etkilemeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu'nun ekmeğin maliyeti 10 TL, 12 TL'den satılmalı çıkışına tepkiler gelince geri adım atılsa da ekmek dışında bir çok benzeri ürünlere zam yağmaya devam ediyor.

izmir-de-gevrek-ve-boyoza-bir-zam-daha-957664-5.jpg

O ilde vatandaş zam şoku yaşıyor: Bugünden itibaren tanesi 12,50 TL'ye satılacak! Ocak ayından beri 3 kez zamlandı- Bu kez zam haberi Ege Bölgesi'nin Uşak ilinden geldi. Uşak’ta geçtiğimiz ay 5 liradan 6 TL’ye çıkarılan 100 gram simit bugünden itibaren 7,5 TL oldu. Simidin bazı çeşitlerinde ise fiyat 12,5 TL'yi gördü.

Simide Uşak'ta 1 Ocak 2023 tarihinden bu yana üçüncü kez zam geldi. Geçtiğimiz Haziran ayında yüzde 20 zam yapılan simit ve poğaça fiyatlarına yeniden yüzde 25 zam yapıldı. Uşak Fırıncılar ve Unlu mamul İmalatçıları Odası Başkanı Zafer Kurnaz ise maliyetlerin artması ile zamların mecburen yapıldığını belirterek, üyelerinin ayakta kalma mücadelesi verdiğini söyledi.antalyada-simit-5-pogaca-6-acma-7-tlden-satilacak-105417-20220727.jpg

Kurnaz, “Fırıncı esnafı olarak artan maliyetler karşısında işyerlerimizi açık tutmak için mücadele ediyoruz. Zam yapmayı, vatandaşı sıkıntıya sokmayı bizde istemiyoruz. Ama esnaf olarak başta susam, akaryakıt gibi ürünlerin maliyeti durmadan artıyor. Unu, tuzu, mayası, doğalgazı ve işçiliği arttıkça bizde güç durumda kalıyoruz. Onun için de ister istemez imal ettiğimiz ürünlerimizde fiyat güncellemesine gitmek zorunda kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

SİMİTTE ZİRVE FİYAT 12,5 TL

Bugünden itibaren; 100 gram simit 7,5 TL, 100 gram sütlü simit 8 TL, 100 gram tereyağlı simit 12,50 TL, Açma 100 gram 15 TL, poğaça 100 gram 15 TL, kurabiye 100 gram 15 TL, börek 100 gram 15 TL boyoz 100 gram 15 TL ve mayalılar 100 gram 25 TL gibi fiyatlardan satılmaya başlandı.

Öte yandan haziran ayında zam gelen 250 gram kıymalı, peynirli ve ıspanaklı pide çeşitlerine zam gelmedi. Yine 80 TL’den satılmaya devam diyor.