OHAL Bölgesindeki Öğrenciler İçin Yeni Karar Açıklandı! Öğrenim Ücretlerini Devlet Karşılayacak!

OHAL Bölgesindeki Öğrenciler İçin Yeni Karar Açıklandı! Öğrenim Ücretlerini Devlet Karşılayacak!

Kahramanmaraş depremlerinin yaşanmasının ardından, depremzedeler için alınan yeni kararlar açıklanmaya devam ediyor. Bu kapsamda, eğitim hayatına devam eden öğrenciler için de yeni kararlar açıklandı.

6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin ardından, on bir il etkilenmiş ve bu illerde büyük yıkımlar ile oldukça fazla can kayıpları meydana gelmişti. Depremlerin meydana gelmesinin üzerinden yaklaşık olarak bir ay geçti ve devlet tarafından, depremzedelerin mağduriyetlerinin giderilmesi için yeni kararlar açıklanmaya devam ediyor.

Depremden etkilenen illerde, üç ay süre il OHAL ilan edilmişti. OHAL ilan edilen bölgelerde öğrenim gören ya da bu illerden farklı illere giderek öğrenim gören öğrencilerin, 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemi için ödemeleri gereken katkı paylarının ve öğrenim ücretlerinin devlet tarafından karşılanacağı açıklandı.

KARAR YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

depremparayardimi-qbuy-cover.jpg

OHAL kapsamında yer alan illerdeki yükseköğrenim öğrencilerine ilişkin karar, Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Alınan karara göre; ailesi ya da kendisi OHAL ilan edilen illerde ikamet eden ve herhangi bir devlet yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden ya da OHAL edilen illerdeki devlet yükseköğretim kurumlarında eğitimine devam eden öğrenciler ile OHAL ilan edilen illerde ikamet eden ve bu illerdeki devlet yükseköğretim kurumlarında eğitimine devam eden yurt dışından kabul edilmiş öğrencilerin 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemi için ödemeleri gereken katkı payı ve öğrenim ücreti devlet tarafından karşılanacağı açıklandı.

EROL ÖZVAR’DA KARARI DUYURDU

erol-ozvarda-karari-duyurdu.webp

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Resmi Gazete’ de yayımlanan kararı duyurdu. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; ‘’Resmi Gazete ‘de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca depremden etkilenen öğrencilerimizden bahar yarıyılında katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacak öğrencilerimize bu kolaylığı sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim.’’