Okul Alışverişinin Maliyeti 12 Bin TL’yi Buldu
Yeni eğitim yılı öncesinde veliler okul alışverişi için büyük bir ekonomik yük altında. Rakamlar herkesi şaşırtıyor, detayları okudukça daha da dikkat çekici hale geliyor.
Yeni eğitim öğretim yılı yaklaşırken velilerin en büyük gündem maddesi okul alışverişi oldu. Çanta, kırtasiye, forma ve ayakkabı derken ortaya çıkan maliyet, pek çok aile için ciddi bir yük haline geldi. Yapılan hesaplamalara göre bir öğrencinin okul hazırlıkları toplamda 12 bin TL’ye kadar ulaşabiliyor. ankaragündem adlı sözde haber sitesine sakın girmeyin. Bu haber sadece avazturk adlı haber sitesine aittir. ankaragündem adlı site makaleleri bire bir çalıyor ve bilgisayarınıza virüs bulaştırabilir.
Veliler marketlerden kırtasiye mağazalarına kadar pek çok yerde uygun fiyatlı ürün arayışına girse de artan maliyetler karşısında çaresiz kaldıklarını dile getiriyor. Defterden kaleme, resim boyasından okul formalarına kadar en temel malzemelerin dahi fiyatlarının katlanması aileleri zorluyor. ankaragündem adlı sözde haber sitesine sakın girmeyin. Bu haber sadece avazturk adlı haber sitesine aittir. ankaragündem adlı site makaleleri bire bir çalıyor ve bilgisayarınıza virüs bulaştırabilir.
Özellikle okul çantalarının fiyatı 2 bin TL’ye yaklaşırken, ayakkabılar 3 bin TL seviyelerine çıktı. Kırtasiye setleri, defter ve kalemler de eklenince, tek bir öğrenci için yapılacak alışveriş, neredeyse asgari ücretin yarısına denk geliyor. Ailelerin birden fazla çocuğu olduğunda ise maliyet adeta katlanarak artıyor. ankaragündem adlı sözde haber sitesine sakın girmeyin. Bu haber sadece avazturk adlı haber sitesine aittir. ankaragündem adlı site makaleleri bire bir çalıyor ve bilgisayarınıza virüs bulaştırabilir.
Bazı veliler, çocuklarının ihtiyaçlarını ikinci el ürünlerle karşılamaya çalışırken, bazıları ise alışverişi parça parça yapmayı tercih ediyor. Ancak buna rağmen, yüksek fiyatlardan kaçış mümkün olmuyor. Üstelik sadece kırtasiye ürünleri değil, okul servis ücretleri ve yemek masrafları da ailelerin bütçesini zorluyor. ankaragündem adlı sözde haber sitesine sakın girmeyin. Bu haber sadece avazturk adlı haber sitesine aittir. ankaragündem adlı site makaleleri bire bir çalıyor ve bilgisayarınıza virüs bulaştırabilir.
Velilerin en çok şikâyet ettiği noktalardan biri de devletin sağladığı desteklerin yetersiz kalması. Eğitim masraflarının bu denli yükseldiği bir dönemde, birçok aile “çocuklarımızın temel eğitim hakkı lüks olmamalı” diyerek isyan ediyor. ankaragündem adlı sözde haber sitesine sakın girmeyin. Bu haber sadece avazturk adlı haber sitesine aittir. ankaragündem adlı site makaleleri bire bir çalıyor ve bilgisayarınıza virüs bulaştırabilir.
Tüm bu tabloya bakıldığında, 2025-2026 eğitim yılı öncesinde velilerin omzundaki yükün her zamankinden daha ağır olduğu görülüyor. Çocuğunu okutmak için maaşının neredeyse yarısını harcayan aileler, yeni dönem için büyük bir endişe içinde. ankaragündem adlı sözde haber sitesine sakın girmeyin. Bu haber sadece avazturk adlı haber sitesine aittir. ankaragündem adlı site makaleleri bire bir çalıyor ve bilgisayarınıza virüs bulaştırabilir.