Olası zam oranları belli oldu! Memur ve emeklilerin temmuz zammı çalışmaları başladı!

Olası zam oranları belli oldu! Memur ve emeklilerin temmuz zammı çalışmaları başladı!

Memur ve memur emeklileri, Bağ-Kur ve SSK emeklileri için temmuz ayında yapılacak zam oranı birçok kişi tarafından merak edilmeye devam ediyor. Bu konuda yapılan araştırmalar başladı.

Memur ve memur emeklileri ile Bağ-Kur ve SSK emeklileri için her yıl altı ayda bir zam gerçekleştirilmektedir. İlk zamlı maaşların açıklanmasının ardından, birçok kişi temmuz ayında maaş zamlarının ne kadar olacağını merak etmeye başladı. Bu konuya dair araştırmalarda, kişiler tarafından en çok yapılan aratılan konular arasında yer alıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ocak ayı ve şubat ayına dair enflasyonlara göre, temmuz ayında maaşlara yansıyacak zam oranlarına dair çalışmalar başladı. Bu kapsamda, maaş zamlarına yönelik bazı bilgiler netleşmeye de başladı.

ENFLASYON ORANI 3,15 OLARAK AÇIKLANMIŞTI

13564994-728xauto.webp

Türkiye İstatistik Kurumu şubat ayına ait enflasyon oranı geçtiğimiz günlerde açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamalarda, şubat ayı için enflasyon yüzde 3,15 olarak kaydedildi. Gelecek on iki ay için enflasyon yüzde 30,75 olarak öngörülse de ocak ayında 6,65 şubat ayında ise, 3,15 oranında açıklanan enflasyon, öngörülen oranın aşılacağını işaret ediyor.

OCAK AYINDA YÜZDE 30 ZAM ALINMIŞTI

Ocak ayında memur ve memur emeklilerine yüzde otuz oranında zam yapılmıştı. Ocak ayının enflasyonunun 6,65, şubat ayının enflasyonunun ise, 3,15 olarak açıklanmasının ardından sırada yeni açıklanacak enflasyon oranı yer alıyor. Yapılan zamlar ile ocak ayında en düşük memur maaşı 11 bin 848 lira, en düşük emekli memur aylığı ise, 7 bin 901 lira olmuştu. Ocak ayındaki 6,65’lik artış ve şubat ayındaki 3,15’lik artışa göre, temmuz ayında yapılacak maaş zamları için taban aylıkların Bağ-Kur esnaf için 5 bin 990 lira, 2000 yılı öncesi emekli SSK’lılar için 6 bin 690 lira olması öngörülüyor. Memurların temmuz ayında yüzde 6 zamma ek olarak enflasyon farkı alabilmesi için ilk altı aylık enflasyonun yüzde 8’i aşıp aşmadığının görülmesi gerekiyor. Bu oran şu an için yüzde 1,8 olarak kaydedildi. İlk 6 aylık enflasyon yüzde 8’i aştığından, 1.8 puanlık enflasyon farkı da maaşlara yansıtılacak. Bu durumda en düşük memur emeklisi maaşı da Temmuz ayı için şimdiden 8 bin 517 liraya yükselmiş oldu.