Orta gelirliye konut kredisi duyuruldu! Peki, Ziraat, Garanti, ING… Konut kredisi faizleri ne kadar?

Orta gelirliye konut kredisi duyuruldu! Peki, Ziraat, Garanti, ING… Konut kredisi faizleri ne kadar?

Orta gelirli vatandaşlara Yeni Evim projesi kapsamında birinci el konut alımları için uygun faizli krediler duyuruldu. Peki, bu krediden yararlanamayacaklar için en uygun konut kredisi hangi bankada?

Yeni Evim projesi ile Türkiye’de orta gelir grubuna mensup vatandaşların birinci el konut satın alımları için uygun vade oranları ve yüzde 1’in altında faiz oranları ile kredi sağlanacak. Konuya ilişkin yapılan açıklamalarda ikinci el konutlar için de benzer bir çalışmanın yapıldığı duyurulsa da kampanyadan yararlanamayacak birçok vatandaş tarafından bankaların konut kredisi faiz oranlarını araştırdıkları görüldü.

Kamu bankaları ve özel bankaların konut kredisi kapsamında sundukları yüksek faiz oranları dikkat çekiyor. 2023 yılında en uygun faiz oranları ile konut kredisi sunan bankalar araştırılmaya devam ediyor. Ziraat Bankası, Garanti BBVA, ING Bank, Vakıfbank, Akbank ve daha birçok bankanın güncel konut kredisi faiz oranları belli oldu.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Ziraat Bankası’nın konut kredisi kapsamında sunduğu finansman seçenekleri satın alınacak konuta, vadeye, kredi tutarına ve kredi kullanacak kişilerin kredi puanlarına göre değişmektedir.

Yüzde 0,69 faiz oranlarına sahip Yeni Evim projesi kapsamında sunulan avantajlı konut kredisi kampanyasında ise vatandaşların Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank üzerinden bu kredileri kullanmaları beklemektedir. Hali hazırda Ziraat Bankası tarafından sıfır konutlara özel sunulan kredide ise yüzde 1,2 faiz oranları ve 120 aya kadar vade seçenekleri uygulanmaya devam ediyor.

ING BANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

orta-gelirliye-konut-kredisi-duyuruldu-peki-ziraat-garanti-ing-konut-kredisi-faizleri-ne-kadar-2.jpg

ING Bank’ın konut satın almak isteyenlere özel konut kredisi faiz oranları yeni yılda da dikkat çekiyor. İlgili bakanlıklar tarafından başlatılan düşük faizli kredi kampanyasından yararlanamayacak kişilerin tercih edebilecekleri ING Bank konut kredisi, eşit taksitli, eşit ana para ödemeli ve ara ödemeli gibi uygun geri ödeme seçeneklerini sunuyor.

AKBANK KONUT KREDİSİ

Akbank’ın cazip faiz oranlarıyla devam eden konut kredisi kampanyasında yüzde 1,99 faiz oranları ile kredi sağlanması hedefleniyor. 120 aya kadar vade ve uygun geri ödeme seçenekleriyle birçok kişi için Akbank konut kredisi avantajları devam ediyor.