ÖTV Matrah Düzenlemesi Yapıldı! Araç Fiyatlarında İndirim Yapıldı!

ÖTV Matrah Düzenlemesi Yapıldı! Araç Fiyatlarında İndirim Yapıldı!

3 Mart Cuma günü, ÖTV matrahlarında düzenleme yapıldığı duyurulmuştu. Yapılan düzenlemeler neticesinde, elektrikli otomobil fiyatları güncellenmeye başladı. Subaru’da bu kapsamda güncel araç fiyatlarını sunmaya başladı.

3 Mart günü, elektrikli otomobil modelleri için geçerli olan ÖTV matrah düzenlemeleri yapıldığı açıklandı. Yapılan düzenlemeler, resmi olarak yürürlüğe girdi. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de elektrikli otomobillere karşı büyük bir ilgi bulunuyor. Gelişen teknoloji ve şartlar ile yollarda elektrikli araçların sayısı da her geçen gün artmaya devam ediyor.

Büyüyen elektrikli otomobil piyasasını ilgilendiren ÖTV düzenlemesinin ardından, elektrikli otomobil fiyatlarında biraz da olsa fiyatlar aşağı yönlü hareket etmeye başladı. Subaru, ilk elektrikli modeli olan Solterra’nın yapılan ÖTV matrah güncellemesinin ardından fiyatının düşürüldüğünü açıkladı.

ÖTV MATRAH DÜZENLEMESİ FİYATLARI DÜŞÜRMEYE BAŞALDI

subaru-solterra-specs.jpg

Japon otomobil üreticisi Subaru, ilk elektrikli modeli olan Solterra’da 300 bin TL’den fazla indirim ile gündeme geldi. Subaru’nun ilk elektrikli otomobil modeli olması ile tanınan ve ön plana çıkan Solterra, tasarımı ve çift motorlu düzeni ile dikkat çekiyor. Yeni elektrikli SUV modelinin fiyatı ise, yapılan güncelleme ile bir hayli düştü. ÖTV matrahlarında yapılan düzenlemenin ardından Subaru’nun Solterra modelinde geçerli olan ÖTV oranı yüzde 40’tan yüzde 10’a düşmüş oldu. Yapılan yeni güncellemeyle birlikte Subaru’nun Solterra modelinde 300 bin TL’yi aşan bir indirim meydana geldi.

FİYATI 1 MİLYON 409 BİN 402 TL’YE DÜŞTÜ

2022111801-subaru-solterra.jpg

ÖTV matrahında yapılan düzenlemelerden önce Solterra e-Xtreme, fiyatı 1 milyon 732 bin 699 TL olarak satışa sunuluyordu. Gerçekleştirilen düzenlemelerin ardından ise, Solterra e-Xtreme 1 milyon 409 bin 402 TL’ye satışa sunulmaya başladı. Solterra e-Xclusive’nin 1 milyon 831 bin 389 TL olan satış fiyatı ise, 1 milyon 516 bin 358 TL’ye düşürüldü.