Övgün Ahmet Ercan, deprem sonrası Celal Şengör’le ilgili bomba gibi bir iddia ortaya attı!

Övgün Ahmet Ercan, deprem sonrası Celal Şengör’le ilgili bomba gibi bir iddia ortaya attı!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Prof. Dr. Celal Şengör ile ilgili çok ilginç bir iddia ortaya attı. İkili arasında başlayan tartışmada Prof. Dr. Ercan’dan yeni açıklamalar geldi.

Yaşanan her doğal afetin ardından olduğu gibi kulaklar bir kez daha bilim insanlarına verilmeye başlandı. Bu deprem sonrasında da televizyon kanallarında pek çok isim, konuya ilişkin uyarılarda bulundu. Hepsinin ortak gündemi büyük İstanbul depremi iken; Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan Prof. Dr. Celal Şengör’e ilişkin çok çarpıcı bir iddia geldi. Prof. Dr. Ercan, Gazeteci Enver Aysever’e konuştu.

Katıldığı programda Prof. Dr. Celal Şengör için; “Celal bunun… O zaman hatırlar mısınız bilmiyorum. 99 depreminden sonra ‘İşte 3 gün içinde İstanbul’da büyük bir deprem olacak. Bunun büyüklüğü 9.5 olabilir’ diyen kişidir” şeklinde ifadeler kullanan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, açıklamalarının devamında çok konuşulacak iddiaları ortaya attı. İşte detaylar…

“İSTANBUL’DA ŞÖYLE YAKIŞIKLI DEPREM OLSUN…”

Açıklamalarına; “Daha sonra 3 gün içinde olmadı. Bu kez ‘3 hafta içinde olacak’ dedi. O da olmadı. 3 aya çıktı o da olmadı. ‘3 yıl’ dedi o da olmadı. Sonra da işte ilk 10 yılda… O da olmadı. Dediler ki 30 yılda olur bu deprem. Yani 2030 yıllarında olur bu deprem. Şimdi bu konuda bir veri tabanı yok. Sadece jeofizik bilgiler var. Diyorum ya gerçek bir bilim dalı değil. Bir tasarı geliştiriyor ama bunun veri tabanı yok. Sonuçta ‘Böyle bir deprem olur’ diyor” şeklinde devam eden Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, ünlü isim ile ilgili olarak, “Celal genellikle büyük depremlerin taraftarıdır” dedi. Ardından Prof. Dr. Celal Şengör’ün kendisine söylediği bir açıklamayı ortaya koyan Prof. Dr. Ercan, şu iddialarda bulundu:

“Hatta size çok özel bir konuyu söyleyeyim. Bir gün maden fakültesindeyiz. Karşılaştık. ‘Ya Ahmet Ağabey’ dedi… ‘İstanbul’da şöyle yakışıklı deprem olsun, her tarafı bir yıksın, yıksın geçirsin. Bu şehri biz yeniden kuralım’ dedi. Dedim ki ‘Ya Celal böyle bir şey olabilir mi? Bütün insanlar ölecek, bilmem ne yapacak’. ‘Temizlersin ya’ dedi. Bunun daha… Bizi herkes dinlediği için daha fazlasını anlatmayayım. Sonuçta Celal böyle halüsinasyon görür aşağı yukarı deprem üzerine. Sürekli böyle… Ortaya durmaz. Sürekli olarak uçlarda durur Celal. Yapısı böyle.”

“DÜNYA ÇAPINDA BİR GLOBAL TEKTONİKÇİDİR”

vgun-ahmet-ercan-deprem-sonrasi-celal-sengorle-ilgili-bomba-gibi-bir-iddia-ortaya-atti-2.jpg

Ardından bir açıklama daha yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Enver Aysever’e bir kez daha konuştu. Kendisine yöneltilen, “Dün sizin Celal hocaya getirdiğiniz eleştiri de buradandı. Bilimsel bir veriye dayanmıyor dediniz, Celal halüsinasyon görüyor dediniz, bu işi bilmez dediniz, şöhret oluyorsunuz ama halkı korkutuyor dediniz. Doğru mu anlıyorum?” sorusuna yanıt veren Prof. Dr. Ercan, şu ifadeleri kullandı:

“Bu sadece Celal özelinde değil. Genellikle bunların sayıları fazla. Siz Cenk Bey ile Celal Bey’in tartışmasının yorumunu istemiştiniz benden. Bunun arasına girmemem gerekiyordu ama mademki siz öyle bir dengeyi araştırmak istediniz ben de görüşümü söylemiştim. Tabii Celal Bey dünya çapında bir global tektonikçidir, dünya çapında bilinen bir kişidir. Onu kimse yadsıyamaz, Celal Bey çok okuyup çok yazan bir arkadaşımızdır. Ama çok bilen kişiler bazen kişileri yanlış yönlendirebilir. Çünkü karşısındaki insanlarla o daldaki bilgi düzeyinde bir uçurum varsa o zaman siz bir bilenin söylediklerine hep inanırsınız. Ama bu işi bilen bir kişi varsa o kişi ise bunu tartar doğru mu yanlış mı diye.”