Övgün Ahmet Ercan'ın tsunami paylaşımı olay yarattı! İstanbul'da tsunami mi bekleniyor?

Övgün Ahmet Ercan'ın tsunami paylaşımı olay yarattı! İstanbul'da tsunami mi bekleniyor?

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile dikkatleri üzerine çekti. İşte ayrıntılar…

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından tüm Türkiye’yi bir korku sardı. Fay hatlarının hareketlenmeye başlaması ile birlikte deprem uzmanlarının da açıklamaları sıklaşırken özellikle İstanbul depremine yönelik kırmızı alarmlar verilmeye başlandı. 99 Gölcük depreminin ardından 30 yıl içerisinde İstanbul’da bir büyük depremin daha beklendiğini hatırlatan uzmanlar, sürenin giderek daraldığına işaret etti.

İstanbul başta olmak üzere fay hattı bulunan tüm illere yönelik tedbirler alınmaya başlanırken 20 Şubat tarihinde Hatay’ın iki ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından yapılan tsunami uyarısı, endişe yarattı. Ülkemizde meydana gelen depremlerin tsunamiye sebep olup olmayacağı merak edilirken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar ile dikkatleri üzerine çekti.

TSUNAMİ PAYLAŞIMI İLE DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ!

ovgun-ahmet-ercanin-tsunami-paylasimi-olay-yaratti-istanbulda-tsunami-mi-bekleniyor.png

Özellikle deprem felaketinin ardından Twitter hesabını aktif olarak kullanmaya başlayan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün akşam yeni bir paylaşımda bulundu. Ercan, söz konusu paylaşımında tsunamiye dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “İstanbul’da süpürtü (tsunami) olur mu? Denizde yanal atımlı kırılar süpürtü (dipten süpürerek kıyıya çarpan, uzun dalga boylu) yapmazlar. KAK’ın düşey atımı 1,0- 2,5 metredir. Tekirdağ iline doğru artar. Dalga güresi (enerjisi) büyük olduğundan deniz kıyısı girintilerinde yüksekliği artar.”

CELAL ŞENGÖR İLE TERS DÜŞMÜŞTÜ!

Son dönemlerde deprem felaketine yönelik yapmış olduğu açıklamalar ile dikkatleri üzerine çeken bir başka isim olan Prof. Dr. Celal Şengör ile geçtiğimiz günlerde ters düşen Ercan, Şengör’e yönelik ağır ithamlarda bulunmuştu. Şengör’ün Gölcük depreminin ardından açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Ercan, şu ifadeleri kullanmıştı: “3 gün içerisinde İstanbul’da 9,5 şiddetinde bir deprem olacağını söylemişti, tahmini tutmayınca 3 haftaya çıkardı, sonra 3 ay oldu, en son 3 yıl dedi. En son tahmini 30 yıla çıkardı.” Şengör’ün bir veri kaydının olmadığını ifade eden Ercan, “deprem olur diyor o kadar” açıklamasında bulunarak meslektaşını hedef almıştı.