Özel okullardan depremzede çocuklar için burs kararı!

Özel okullardan depremzede çocuklar için burs kararı!

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından özel okullar tarafından alınan karar ile birlikte çocukları burslu okutacakları ifade edildi.

6 Şubat tarihinde sabah saatlerinde gerçekleşen iki büyük depremin ardından 10 ilde deprem nedeni ile büyük hasarlar meydana gelmişti. Bu hasarlar nedeni ile ise pek çok vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaşanan bu olayın ardından hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de YÖK okullara ara verilmesi konusunda karar aldı. Alınan bu kararın ardından ise Milli Eğitim Bakanlığı okulların 20 Şubat tarihine ertelenmesine karar verirken, YÖK de okulların açılış tarihini süresiz bir şekilde uzatmıştı.

Verilen bu kararın hemen sonrasında ise özel okullar tarafından alınan yeni karar sonucunda depremzede çocuklara burs vererek eğitimlerinin karşılanmasının kararı verildiği ifade edildi.

ÖZEL OKULLARDAN BURS KARARI

Bugün Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK), Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER), Özel Öğretim Derneği (ÖZDER), Özel Eğitim-Öğretim Derneği (ÖZDEBİR), Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği (ÖZKURBİR) ve Ankara Eğitim Platformu tarafından yapılan ortak açıklama ile birlikte okullar tarafından depremzede çocukların eğitimlerini karşılamak amacı ile burs verileceği açıklandı.

Konu ile ilgili toplu açıklamada, "Bölgeden çeşitli illerimize göç eden yavrularımızı ikinci dönem boyunca özel okullarımız da tam burslu olarak (yemek-kitap- eğitim dahil olmak üzere ücretsiz) okutacağımızı bildiriyoruz. Bu kapsamda kampanyaya destek olan tüm özel okullarımızın misafir öğrenci kontenjanlarını duyuracağımız online ortak bir platformdan (yakında yayında olacak olan www.misafirogrenci.org üzerinden) ilan edecekler ve ilgili öğrencilerimizin de bu platform üzerinden müracaat etmeleri sağlanmak suretiyle kayıt işlemleri yürütülecektir. Eğitime emek veren ve ülkemizin yarınına yatırım yapan Türkiye'nin eğitimcileri olarak bu süreçte katkımızı en iyi bildiğimiz yoldan yapmayı da misyon olarak görüyoruz. Tüm bu süreçler Milli Eğitim Bakanlığının denetimine açık olacaktır.

Deprem mağduru öğrencilerimizi özel okullarımıza davet ediyoruz. Öğrencilerimizi kurumlarımızda misafir etmeyi bu elim hadise karşısında milletçe hissettiğimiz büyük acıyı biraz olsun hafifletecek bir imkan olarak görüyoruz." ifadelerine yer verildi.

Böylelikle depremzede çocuklarının eğitimlerine devam edebilmesi amacı ile birlikte okullar tarafından alınan bu karar sonucunda illerde bulunan kurumlara çocuklara burs verilebileceği de duyurulmuş oldu.