Piyasaya yeni bir oyuncu dahil oldu! Togg’un fiyatı şaşkınlık yarattı!

Piyasaya yeni bir oyuncu dahil oldu! Togg’un fiyatı şaşkınlık yarattı!

Fiyatı tahminlerin altında açıklanan yerli ve doğuştan elektrikli otomobil Togg için ön sipariş başvuru süreci dün itibari ile başladı. Togg’un fiyat avantajı rakiplerini geride bıraktı.

29 Ekim 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde açılmış olan Gemlik Fabrikası’nda üretim süreci devam eden Togg, dün önemli bir gelişme ile gündeme geldi. Aylardır beklenen ön sipariş süreci, 16 Mart 2023 tarihi itibari ile resmen başladı. Geçtiğimiz günlerde de Togg’un satış fiyatını netleştiren yetkililer, iki farklı platform üzerinden Togg için ön sipariş başvurusunun oluşturulabileceğini duyurdu.

Aylardır beklenen yerli ve doğuştan elektrikli otomobil Togg’un yollara çıkmasına sayılı günler kalan otomobilin özellikleri de sık sık araştırılmaya başlandı. Bütçesini Togg’un çıkışına saklayan vatandaşlar, yerli otomobili yakın takip altına aldı. Posta Gazetesi yazarı Ankara temsilcisi Hakan Çelik, Togg’un avantajlı taraflarını değerlendirdi.

“TOGG ÖNEMLİ BİR OYUNCU HALİNE GELECEK!”

toggun-fiyati-saskinlik-yaratti.jpg

Yerli ve doğuştan elektrikli otomobil Togg, yurt dışı tanıtımları esnasında büyük bir ilgi ile karşılaşmıştı. Pazarda heyecan ile beklenen Togg’a ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelik, yerli otomobilin önemli bir oyuncu olacağını düşündüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı: “Togg’un satışı için siparişlerin alınması ve aracın piyasaya çıkmasının olumlu sonuçlar doğuracağını düşünüyor. Togg, rekabete ciddi oranda katkı sağlayacaktı. Togg ile birlikte rekabet ortamına bir oyuncu daha dahil olmuş oldu. Bu durum tüketicilerin de lehine olacaktır. Elbette ki rekabet tek başına yeterli olmaz. Bir taraftan da hakkaniyetli bir yasal düzenlemenin de bu duruma eşlik ediyor olması gerekir. Togg uzun zamandı merak ile beklenen bir projeydi. Aracın piyasaya sunulması, tüketiciler tarafından test edilmesi ve yollarda görünürlüğünün artması ile birlikte Togg pazarda ciddi bir oyuncu haline gelecektir.”

“FİYATI İLE FARK YARATTI!”

953 bin TL’lik başlangıç fiyatı ile satışa sunulacak olan Togg’un fiyatlandırmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Çelik, şu ifadeleri kullandı: “Ücreti konusunda da üretici şirketlerin ciddi ölçüde fedakarlık yaptıkları görülüyor. Öte yandan devletin de fedakarlık yapmış olduğu belli. Dünya standartlarında böyle bir araçta olması gereken fiyatın çok altında bir fiyat ile duyuruldu. Bu fiyatı bir tanıtım fiyatı olarak değerlendirmek mümkün. Biraz moral ve motivasyon yönü de var elbette.”