PTT üzerinden ailelere destek ödemesi veriliyor! Elektrik desteğinden kimler yararlanabilir?

PTT üzerinden ailelere destek ödemesi veriliyor! Elektrik desteğinden kimler yararlanabilir?

PTT tarafından ailelere ödeme yapılacak. 4 kişiden az ve 4 kişilik aileler bu ödemeden faydalanabilecek. Aileler ödemeyi PTT şubeleri üzerinden alacak.

Birçok kategoride vatandaşlara destek ödemeleri yapılıyor. Yapılan destek ödemeleri arasında elektrik faturası da yer alıyor. Geçinmekte zorluk çeken aileler için devlet tarafından elektrik faturası yardımı veriliyor. Vatandaşlar bu yardıma başvuru yaparak elektrik faturalarının bir kısmını ödemekten kurtulabiliyor. Başvuru yapabilmek için belirli şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Birçok vatandaş elektrik faturası yardımı için başvurunun nasıl yapılacağını merak ediyor. İhtiyaç sahibi olan aileler bu ödemelerden faydalanabiliyor. Yapılan önermeler arasında birçok kişinin dikkatini çeken elektrik faturası yardımı başvuru şartlarında taşıyan ailelere veriliyor. Özellikle elektrik faturasını ödemekte güçlük çeken aileler bu yardımdan faydalanabiliyor.

Ne kadar yardım yapılıyor?

Elektrik faturası yardımının miktarı ailede oturan Kişi sayısına göre değişiklik gösteriyor. Bir kişilik aileler devletten 130 TL, 3 kişilik aileler devletten 173 TL, 4 kişilik aileler ise 216 TL yardım alabilecek. Bunun yanı sıra 5 kişilik ailelere de 260 TL'lik elektrik faturası yardımı yapılacak. Bu nedenle elektrik faturasının miktarını ailede yaşayan kişi sayısı belirliyor.

Kişi sayısına göre aileler devletin sağladığı elektrik faturası yardımından faydalanabilecek. Başvurular e-devlet üzerinden yapılıyor. Başvuruları onaylanan vatandaşlar T.C kimlik kartı ve elektrik faturası ile PTT şubelerinden herhangi birisine başvurup kampanyadan faydalanabilecek. Kampanyadan faydalanmak için PTT şubelerine gitmek yeterli oluyor.

Ödemeler nereden alınacak?

PTT tarafından vatandaşlar bu kampanyadan faydalanabiliyor. Vatandaşlar 135 TL'den fazla gelen elektrik faturaları için devletten yardım alabilme imkanına sahip olacak. Elektrik faturası ve kimliği ile PTT'ye başvuran vatandaşlar bu kampanyadan faydalanma imkanına sahip olacak.

Herhangi bir kuruma başvuru yapmaya gerek kalmadan hak sahipleri PTT şubesine gidip elektrik faturası yardımından faydalanabilecek. Vatandaşların bu kampanyadan yararlanabilmesi için mutlaka başvuru şartlarını yerine getirmesi gerekiyor. Başvuru e-devlet üzerinden yapılabiliyor e-devlet üzerinden başvuru yapabilmek için e-devlet şifresine ve T.C kimlik numarasını gerek duyuluyor. Vatandaşlar her ikisini karşıladıktan sonra e-devlet üzerinden başvurularını yapabiliyor.