Puanlar verildi, dünyanın en iyi otomobil üreticileri listesinde zirveyi o marka aldı!

Puanlar verildi, dünyanın en iyi otomobil üreticileri listesinde zirveyi o marka aldı!

Dünyanın en iyi otomobil üreticisi markaları belli oldu. Consumer Reports, zirveye oturan ismi açıklarken; listenin ilk 32’sini de paylaştı. İşte dünyanın en iyi otomobil üreticileri listesi…

Rekabet her alanda olduğu kadar otomobil markaları arasında da var. Hatta zaman zaman otomobil dünyasındaki rekabet biraz daha artıyor. Bu noktada rekabeti kızıştıracak bir liste hazırlamış olan Consumer Reports, dünyanın en iyi otomobil üreticilerini listeledi. Zirvede ise, dünyaca ünlü bir marka yer aldı.

50’den fazla yolda sürüş ve kaza testi, sahip oldukları güvenlik donanımları ve müşteri memnuniyetini göz önünde bulundurarak bir rapor hazırlamış olan Consumer Reports, rapor ‘Dünyanın En İyi Otomobil Üreticileri’ adını verdi. Bu kapsamda zirveye 81 puan alan dünyaca ünlü bir otomobil markası yerleşirken; listenin geri kalanı da dikkat çekti. İşte dünyanın en iyi otomobil üreticileri listesi…

BU YIL ZİRVEYE BMW YERLEŞTİ

Consumer Reports tarafından paylaşılan rapora göre, geçtiğimiz yıl üçüncü sırada yer alan BMW, bu yılki testlerden başarıyla geçerek, birinci sıraya yükseldi. Zirvedeki yerini BMW’ye kaptıran Subaru ise ikinci sırada yer aldı. Bu senenin üçüncü ise daha önce listeye sekizinci sıradan giren Mini oldu. Elon Musk’ın CEO’luğunu üstlendiği Tesla ise, listede 17. sıraya kadar yükselmeyi başardı. Öte yanan listede toplamda 32 araba markası yer aldı.

EN İYİ OTOMOBİL ÜRETİCİLERİ LİSTESİ

puanlar-verildi-dunyanin-en-iyi-otomobil-ureticileri-listesinde-zirveyi-o-marka-aldi-2.jpg

Yapılan testler sonucunda Consumer Reports dünyaca ünlü otomobil üreticilerine 45’ten başlayarak 81’e kadar yükselen puanlar verdi. Zirvedeki BMW testten 81 puanla geçerken; son sırada yer alan Land Rover 45 puanda kaldı. İşte dünyanın en iyi otomobil üreticileri listesi:

  1. BMW
  2. Subau
  3. Mini
  4. Lexus
  5. Honda
  6. Toyota
  7. Genesis
  8. Mazda
  9. Audi
  10. Kia
  11. Acura
  12. Buick
  13. Hyundai
  14. Porsche
  15. Dodge
  16. Lincoln
  17. Tesla
  18. Infiniti
  19. Volkswagen
  20. Volvo
  21. Nissan
  22. Ford
  23. Chevrolet
  24. Cadillac
  25. Chrysler
  26. Mercedes-Benz
  27. GMC
  28. Mitsubishi
  29. Alfa Romeo
  30. Jaguar
  31. Jeep
  32. Land Rover