Ramazan kolilerinde fahiş artış! Yüzde 131 oranında zamlandı!

Ramazan kolilerinde fahiş artış! Yüzde 131 oranında zamlandı!

Her yıl ramazan ayının hemen öncesinde satışa çıkarılan erzak kolileri için fahiş bir fiyat artırımına gidildi. İşte herkesi şaşkına çeviren ramazan kolisi zammına ilişkin ayrıntılar…

Müslümanların heyecan ile beklediği ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala, kamu kurum ve kuruluşları, özel firmalar ve ihtiyaç sahiplerine şahsen yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar, erzak kolileri hazırlamaya başladılar. Firmaların çalışanları, kamu kurum ve kuruluşlarının ise çoğunluk ile ihtiyaç sahipleri için düzenledikleri erzak kolileri sayesinde vatandaşların bir ay boyunca iftar ve sahurlarda yemeleri gereken temel gıda ihtiyaçları karşılanacak.

Her sene olduğu gibi bu sene de ülke genelinde ramazan ayına yönelik hazırlıklar hız kesmeden devam ederken son dönemlerde yaşanan yüksek enflasyon probleminin ramazan kolilerini de vurduğu ortaya çıktı. 2022 yılının ramazan ayında 100 TL’nin altında satışa sunulan erzak kolilerine, bu sene fahiş bir fiyat farkının yansıtılmış olduğu açıklandı.

YÜZDE 131 ORANINDA ZAM YANSIDI!

ramazan-kolilerinde-fahis-artis-yuzde-131-oraninda-zamlandi-2.jpg

Temel gıda ürünlerini içeren ramazan erzak kolileri, özellikle ihtiyaç sahiplerinin bütçelerine büyük ölçüde destek olmaktadır. Ramazan ayı boyunca ihtiyaç duyulabilecek olan temel gıda ürünlerini kapsayan erzak kolileri sayesinde maddi problemleri düşünmeden ramazan ayını geçiren ihtiyaç sahipleri, bu sene de ramazan öncesi erzak kolilerinin yollarını gözlemeye başladı. Ancak yüksek enflasyonun ramazan kolilerini de vurduğu ve fiyatların tahminlerin çok çok üzerinde artmış olduğunun öğrenilmesi hayal kırıklığı yarattı.

Ekonomim Gazetesi tarafından düzenlenmiş olan bir habere göre gıda fiyatlarında yaşanan yükseliş, erzak kolilerine de yansıdı. En küçük ramazan kolisindeki fiyat artışının, yüzde 131 olduğu bildirildi. Geçtiğimiz yıl “Klasik” olarak adlandırılan en küçük boy ramazan kolisinin fiyatının 99,90 TL’den 229,90 TL’ye yükselmiş olduğu açıklandı.

ÜRÜN SAYISINI AZALTTILAR!

99,90 TL’den 229,90 TL’ye yükselen küçük boy ramazan kolisi fiyatı herkesi şaşkına çevirirken erzak kolilerine ilişkin bir detay daha ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre zincir marketler tarafından hazırlanan erzak kolilerinin içerikleri bu sene daraltıldı. Her boydan koli için bu sene ürün sayısının azaltılmasına karar verildi.