Ramazan Pidesi Fiyatları Belli Oldu: 250 Gram 15 Lira!

Ramazan Pidesi Fiyatları Belli Oldu: 250 Gram 15 Lira!

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Ramazan pidesi fiyatlarını açıkladı. İstanbul, Ankara ve Antalya'da 250 gram pide 15 lira olacak. Peki diğer illerde fiyatlar ne kadar olacak? Ekmek fiyatlarında da artış var mı?

Ramazan ayı yaklaşırken, sofraların vazgeçilmezi Ramazan pidesinin fiyatı merak konusu oldu. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı müjdeli haberi verdi: İstanbul, Ankara ve Antalya'da 250 gram Ramazan pidesi 15 liradan satılacak! Peki diğer illerde fiyatlar ne kadar olacak? Ekmek fiyatlarında da artış var mı?

Detaylı Bilgiler:

Balcı, yaptığı açıklamada, un fiyatlarındaki artışa rağmen pidenin kilogram fiyatının 60 lira geçemeyeceğini söyledi. Geçen yıl 33.5 lira olan pide fiyatının bu sene 60 liraya yükseldiğini belirten Balcı, bu artışın vatandaşlar tarafından makul karşılanacağını umut ettiğini ifade etti.

Farklı Gramaj ve Fiyatlar:

Balcı, Ankara, Antalya ve İstanbul'da 250 gram pidenin 15 liradan satılacağını kaydetti. Fakat her ilde ve ilçede odaların kendi maliyet hesaplarını yapacağını ve farklı gramaj ve fiyatlarla pide üretilebileceğini belirtti. Örneğin, 330 gram pide 20 liradan satılabilecek.

Ekmek Fiyatları da Arttı:

Balcı, ekmek fiyatlarında da artış olduğunu ancak bunun yüzde 14 ile sınırlı kaldığını söyledi. 2023 yılında 35.5 lira olan ekmeğin kilogram fiyatı 2024 yılında 40 liraya yükseldi. Balcı, 2002 yılında asgari ücretle 920 adet ekmek alınabilirken, 2024 yılında bu sayının 2 bin 125'e yükseldiğini kaydetti.

Sonuç:

Ramazan pidesi ve ekmek fiyatlarındaki artışa rağmen, asgari ücretin de artmasıyla birlikte vatandaşların alım gücünde bir artış olması bekleniyor.