#RamazanHocaYalnızDeğildir etiketiyle gündem olan Ramazan Pişkin de KADININ BEYANI ESASTIR mağduru çıktı

#RamazanHocaYalnızDeğildir etiketiyle gündem olan Ramazan Pişkin de KADININ BEYANI ESASTIR mağduru çıktı

Sosyal Medyada gündem olan Diyarbakır Ulu Camii avlusu müdavimlerinde nam-ı diğer Ramazan Hoca olan Ramazan Pişkin’in Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesine yatırılması hikayesinin ayrıntılarına AVAZTÜRK ulaştı.

İki gündür Sosyal Medyada açılan #RamazanHocaYalnızDeğildir etiketiyle gündeme oturan Diyarbakır Ulu Camii avlusu müdavimi Ramazan Pişkin’in hakkında tamamlanan bir yargılamadan dolayı Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırılmasının altından da “kadının beyanı esastır” hükmü çıktı.

Kur’an ayetleri ve sünnet üzerinden yaptığı değerlendirmelerle, yıllardır din bezirganlığı yaparak toplumu sömüren hatta din bezirganlığı ile adeta şarlatanlığı bir arada yürütüp devleti ele geçirenlerin de maskesini düşüren Ramazan Hoca (Pişkin)’nın, 8 Ocak 2017 tarihinde İstanbul’dan gelen bir turist kafilesinin içinde yer alan H.E isimli bayanın cinsel taciz şikayetinden başlayıp istinaf süreci de tamamlanan bir yargılama süreci nedeniyle Akıl Hastanesine yatırıldığı ortaya çıktı.

OLAYIN GELİŞİMİ

AVAZTÜRK’ün yerel kaynaklar ve kollukla adli kaynaklardan edindiği bilgiye göre; 1 Ocak 2017 günü Diyarbakır Ulu Camii avlusunu ziyaret eden İstanbul’dan gelen turist kafilesi içinde yer alan bir bayanın (H.E) kıyafetleri cami avlusunda gezmeye uygun olmayacak derecede dekolte ve içini gösterir vaziyettedir. Ramazan Hoca olarak Türkiye gündemine oturan Ramazan Pişkin de yerli Turist H.E’nin o durumunu görünce; “içinin göründüğünü belirtip örtü vermeyi teklif eder”. Bu durum üzerine H.E, cinsel taciz suçlamasından suç duyurusunda bulunur. Bunun üzerine başlayan ve Diyarbakır 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde süren yargılamada, mahkemenin 17/10/2017 tarihli talimatıyla sanık Ramazan Pişkin’in üzerine atılı suç yönünden cezai ehliyeti olup olmadığının tespiti amacıyla Dicle Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanlığına sevk eder. Burada yapılan tetkiklerin ardından Ramazan Pişkin için 09/11/2017 tarihli şahsın şizofreni hastası olduğu yönünde rapor çıkar. Bu rapor üzerine, Diyarbakır 13. Asliye Ceza Mahkemesi, 6 Şubat 2018 tarihinde, TCK madde 32/1 kapsamında sanığın üzerine atılı suçu işlediği sabit olsa da cezai ehliyetinin bulunmaması nedeniyle, psikiyatrik tedavisinin sağlanması gerektiği kararı verir.

Ramazan Pişkin’in İstinaf başvurusu Gaziantep BAM 17. Ceza Dairesince 07.01.2020 tarihinde reddedilir ve karar kesinleşir.

Diyarbakır 13. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilip istinafta kesinleşen bu karar üzerine Ramazan Hoca’nın 14 Mayıs 2020 tarihinde Elazığ Fethi Sekin Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne infaz amaçlı yatışı yapılır.

AVAZTÜRK’ün ulaştığı bu bilgilerin, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada da teyid edildiği görüldü.

İşte Ramazan Hoca’nın “tebliğ” anlamında kaydedilen ve klonlamaya da işaret ettiği ibretlik videolarından biri

AVAZTÜRK Özel