Renault'un Türkiye CEO'sundan flaş karar! 10 yıllık görevinden ayrıldığını duyurdu!

Renault'un Türkiye CEO'sundan flaş karar! 10 yıllık görevinden ayrıldığını duyurdu!

Otomotiv sektöründe herkesi şaşırtan bir gelişme yaşandı. Renault Group’un Türkiye CEO’su, Twitter hesabından yapmış olduğu bir paylaşımda görevden ayrıldığını duyurdu.

Otomotiv sektörü uzun bir süredir ekonomik olumsuzluklar ile boğuşmaya devam ederken herkesi şaşırtan yeni bir gelişme ile daha gündeme geldi. Sektörde fiyatların düşüp düşmeyeceği, tüketicilerin uygun fiyatlardan araç alıp alamayacakları konuşulmaya devam edilirken Renault’un Türkiye CEO’sundan flaş bir açıklama geldi.

Uzunca bir süredir Renault Group’un üst düzey yetkilisi olarak görevini sürdüren Hakan Doğu, dün Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Paylaşımında görevi bıraktığını belirten Doğu, otomotiv gündemine damga vurdu. Doğu’nun bu kararı niçin aldığı konuşulmaya devam edilirken konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

TWITTER HESABINDAN DUYURDU!

Twitter hesabını aktif olarak kullanan Renault Group Türkiye Üst Düzey Yöneticisi Hakan Doğu, dün akşam yeni bir paylaşım yaptı. Paylaşımında görevinden ayrıldığını belirten Doğu, şu ifadeleri kullandı: “10 senelik unutulmaz bir kariyerin ardından Renault Grubundaki tüm görevlerimden bugün itibari ile ayrılıyorum. Profesyonel iş hayatımda yeni hikayeler yazmayı hedeflediğim bir yolculuğa çıkarken başta Oyak Grubuna ve iş ortaklarımıza olmak üzere çalışanlarımıza da gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.”

HAKAN DOĞU KİMDİR?

renaultun-turkiye-ceosundan-flas-karar-10-yillik-gorevinden-ayrildigini-duyurdu-2.jpg

10 senedir Renault Group’un Türkiye CEO’luğunda görev alana Hakan Doğu’nun istifa etmiş olması, sektörde bomba etkisi yarattı. Doğu’nun istifa haberinin ardından kariyer geçmişi ve eğitim hayatı sorgulanmaya başlandı. Peki, Hakan Doğu kimdir?

1966 yılında Bursa’da dünyaya gelen Hakan Doğu, 1987 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Malzeme ve Metalurji Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Mezun olur olmaz iş hayatına atılan Doğu, 1988 yılında Valeo Transmission Türkiye’de çalışmaya başladı.

4 sene Fransa’da çalışan Doğu, toplamda 15 yıl farklı sektörlerde görev aldı. 2013 yılında Renault Group bünyesine dahil olan Doğan, Motor Aksamları Satın Alma Başkan Yardımcısı koltuğuna getirildi. 2015 yılında ise satış sonrası direktörü oldu.

2017 yılında Renault- Mitsubishi- Nissan Alliance ortak girişiminde global kıdemli satış sonrası başkan yardımcısı olarak görev alan Doğu, 2020 yılında da Renault Group tüm markalarının satış sonrası ticari ve kalite hizmetlerini yöneten iş biriminin kıdemli başkan yardımcısı ve kurumsal yönetim komite üyesi olarak görev yapmaya devam etti. Son olarak 2021 yılında üst düzey yönetici pozisyonuna yükselen Doğu, dün itibari ile bu görevinden ayrıldı.