Rönesans Rezidans'ın müteahhidi yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı!

Rönesans Rezidans'ın müteahhidi yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı!

6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremin ardından zarar gören illerden biri olan Hatay'da Rönesans Rezidans'ın yıkıldığı görülmüştü. Bunun ardından müteahhidi kaçarken yakalandı.

6 Şubat tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından 10 ilde büyük hasar görülmüştü. Durum bu şekilde olunca da bu illerden en çok hasar gören illerden biri olan Hatay'da yeni yapılan Rönesans Rezidans yıkılmıştı. 12 katlı ve 250 daireli olan rezidansın 2013'te tamamlandığı ifade edildi. Yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bu müteahhitlerin yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandıkları ifade edildi.

YÜZLERCE KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ!

Toplamda 250 dairenin bulunan Rönesans Rezidans'ta toplamda 1000 kişinin bulunduğu tahmin edilirken, deprem sırasında havuzun bulunduğu bölgeye doğru yıkıldığı ortaya çıktı. Bu yıkılma sonucunda sokakta bulunan diğer binaya da zarar verdiği ortaya çıktı. Eski çıkan ilanlara göre 2013 senesinde ‘Cennetten bir kare, Rönesans Rezidans’ notu ile satışa çıkan ve oldukça yüksek bir fiyattan, depreme dayanıklı olduğu iddia edilen bu Rezidans'ın yıkılmasının ardından müteahhidi ise kaçmaya çalıştı.

YURT DIŞINA KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI!

Yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, İstanbul Havalimanı'nda yakalanarak gözaltına alındı. Alınana bilgilere göre İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne götürülen Coşkun'un Karadağ'a kaçmak üzere olduğu ifade edildi. Şüphelinin emniyetteki işlemleri ise devam ediyor.