Rusya Başbakanı Türkiye dahil 19 ülke için o kararnameyi imzaladı!

Rusya Başbakanı Türkiye dahil 19 ülke için o kararnameyi imzaladı!

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Türkiye dahil olmak üzere toplamda 19 ülkeyi kapsayan kararnameyi imzalayarak vize kolaylığı sağlanacağının sinyalini verdi. İşte ayrıntılar…

2021 yılının şubat ayından bu yana Ukrayna ile savaş halinde olan ve son dönemlerde ülkenin özellikle doğu bölgesinde saldırılarını güçlendiren Rus ordusu, uluslararası gündemde ses getirmeye devam ediyor. Rus hükümetinin savaş kararından vazgeçmiyor olması birçok ülke yönetimini tedirgin etmeye devam ederken son dönemlerde Rusya ile Çin arasında bir ittifak kurulabileceğine yönelik tahminlerin güçlenmesi de planların yeniden kurulmasına yol açmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde Rusya- Çin ittifakından bahseden ve bu durumun dünya savaşına sebep olacağını ileri süren Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski dünya gündemini karıştırırken bugün Rusya yönetiminden savaş harici bir karar geldi. Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, vize konusunda esneklik sağlanacağını belirten kararnameyi resmen imzaladı. İlerleyen günlerde yürürlüğe girecek olan kararnamenin kapsadığı ülkeler merak konusu oldu.

VİZE ERİŞİM KOLAYLIĞI SAĞLANACAK!

rusya-basbakani-turkiye-dahil-19-ulke-icin-o-kararnameyi-imzaladi.png

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Rusya’ya girişlerde vize bakımından sıkıntı yaşanmamasını içeren o kararnameyi imzaladı. Kararname kapsamında Türkiye dahil olmak üzere toplamda 19 ülkelin vatandaşlarına yalnızca otel ya da başka bir konaklama tesisinin rezervasyonuna dayalı olarak en fazla 6 aya kadar çok girişli turist vizesi verilmesine karar verildi. Kararnamenin imzalanmasının ardından çok girişli turist vizesi kararının 5 Mart 2023 tarihi itibari ile resmen yürürlüğe girecek olduğu ifade edildi.

19 ÜLKEYİ KAPSAYACAK!

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin tarafından imzalanan ve 19 ülkenin vatandaşı için vizeye erişim rahatlığı sağlayacak olan kararname, gündemde büyük yankı uyandırdı. Yalnızca otel ya da diğer konaklama tesisleri için yapılacak olan rezervasyonlara dayanarak verilecek olan vizeye ilişkin detaylar hükümetin resmi internet sitesi üzerinden yayınlandı. Buna göre kararname kapsamına alınan ve 6 aylık çok girişli turist vizesi alabilecek olan o ülkeler şu şekilde açıklandı:

  • Filipinler, Türkiye, Tayland, Sırbistan, Suudi Arabistan, Umman, Myanmar, Meksika, Malezya, Laos, Kuveyt, Kuzey Kore, Çin, Kamboçya, İran, Endonezya, Hindistan, Brunei, Bahreyn.